Vinegreta pentru salate este și ea, ca și alte sosuri, foarte foarte ușor de făcut. Nu ai nevoie decât de 5 minuțele în care trebuie să amesteci uleiul de măsline cu oțet balsamic (în proporție de 3 la 1), să asezonezi cu sare și piper și să aromatizezi cu ierburile preferate.
Deci atenție la proporția “de aur” de 3 : 1, fiindcă acesta este secretul dacă vrei să-ți iasă adevărata vinegretă. După ce o faci ca la carte, te poți, bineînțeles, juca cu proporțiile și cu ingredientele. Deocamdată ai nevoie doar de 3 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de oțet balsamic, sare, piper și ierburi aromatice.
Cum se prepară vinegreta
Adaugă într-un mic borcan sau într-un castronaș, 3 părți de ulei de măsline cu o parte oțet balsamic.
Agită sau amestecă bine.
Asezonează cu sare și piper. Amestecă.
Aromatizează cu ierburi, după gust.