Cum să faci o vinegretă

Vinegreta pentru salate este și ea, ca și alte sosuri, foarte foarte ușor de făcut. Nu ai nevoie decât de 5 minuțele în care trebuie să amesteci uleiul de măsline cu oțet balsamic (în proporție de 3 la 1), să asezonezi cu sare și piper și să aromatizezi cu ierburile preferate.

Deci atenție la proporția “de aur” de 3 : 1, fiindcă acesta este secretul dacă vrei să-ți iasă adevărata vinegretă. După ce o faci ca la carte, te poți, bineînțeles, juca cu proporțiile și cu ingredientele. Deocamdată ai nevoie doar de 3 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de oțet balsamic, sare, piper și ierburi aromatice.

Cum se prepară vinegreta

Adaugă într-un mic borcan sau într-un castronaș, 3 părți de ulei de măsline cu o parte oțet balsamic.

Agită sau amestecă bine.

Asezonează cu sare și piper. Amestecă.

Aromatizează cu ierburi, după gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *