Iată-ne ajunși și în fața celebrului sos alb Bechamel, creat în Franța prin secolul al XVII-lea, poate chiar mai devreme. Cert este că se prepară foarte ușor, totul durând cam un sfert de oră. Întâi prepari roux-ul. Acesta este amestecul de unt și făină. Adaugi apoi laptele, care trebuie integrat bine în compoziție, iar la sfârșit pui și nucșoară, după gust.
După cum spuneam, ai nevoie de numai 4 ingrediente pentru Bechamel: unt, făină, lapte și nucșoară. La 100 de grame de unt și 100 de făină, ai nevoie cam de 2 căni și jumătate de lapte. Ce ne spune făina? Făina ne spune că de data asta avem de-a face cu un sos care se gătește la tigaie. Spor!
Cum se prepară sosul Bechamel
Topește untul într-o tigaie la foc mic, amestecând încontinuu.
Adaugă treptat făina și integreaz-o amestecând cu un tel.
Adaugă treptat și laptele și amestecă încontinuu până când compoziția se îngroașă.
Presară nucșoară după gust și amestecă.