Cum să tai ardei iute în 2 feluri

Ardeiul iute este „punctul pe I” al multor mâncăruri de pe la noi și a devenit chiar tradițional... după venirea din America. A fost adoptat cu pasiune, ca și porumbul din care se face mălaiul pentru celebra mămăligă, tot tradițională și ea.

Cu toate că ardeiul iute poate să stoarcă lacrimi, el este bogat în capsaicină, un anti-inflamator care ajută nu doar la răceală. Despre acest alcaloid se spune că are rol preventiv în tot felul de boli, care mai de care mai urâte. Unele studii arată că ajută chiar la slăbit, ba mai mult, ajută organismul să elibereze endorfinele, responsabile cu buna dispoziție. Practic, ajungi să plângi de bucurie! Dar ca să nu ajungi să plângi de durere sau de nervi, hai să aruncăm un ochi la cum se taie cel mai bine ardeii cei iuți.

Mai întâi, spală ardeii bine-bine.

Metoda 1 – mărunțirea

1. Taie-le codițele.

2. Taie-i în două pe lungime.

3. Folosește o linguriță pentru a răzui semințele. Pas opțional, fiindcă unii mănâncă și semințele.

4. Taie în fâșii subțiri fiecare jumătate de ardei, tot pe lungime. Adună-le împreună și mărunțește-le.

Metoda 2 – felierea

1. Taie-le codițele.

2. Folosește un cuțit subțire pentru a curăța de semințe interiorul ardeilor. Din nou, pasul este opțional; unii dintre noi consumă și semințele.

3. Acum feliază ardeii, cât mai subțire.

Foarte important: NU pune mâna la ochi decât după ce te-ai spălat foarte bine cu apă și săpun!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *