Cum să faci pancakes

„Pancakes” sunt, dacă vrei, niște clătite mult mai groase. Nu sunt originare din SUA, dar sunt la mare căutare acolo, unde li se mai spune și „flapjacks”. Spre deosebire de clătitele noastre, pancakes nu au umplutură, ci se stropesc cu siropuri și au topping-uri.

Dincolo de Atlantic, sunt servite nu atât ca desert, cât ca mic dejun, iar siropul cel mai uzitat este, bineînțeles, cel de arțar. Totuși, posibilitățile sunt nenumărate, iar pancakes pot fi mâncate și cu iaurt, smântână sau frișcă, cu gemuri, dulcețuri, miere, ciocolată, cu fructe și cu nuci. Dar acestea sunt topping-uri. Până la topping, să vedem cum se prepară pancakes propriu-zise.

Ingredientele: 1 cană de făină, 3-4 linguri de zahăr brun, 1 linguriță de praf de copt, 1/2 linguriță de sare de Himalaya, 1 linguriță de scorțișoară, 3 ouă, 1 cană de lapte și 50 grame de unt topit. Mai ai nevoie de ulei (noi am folosit de măsline, dar nu este obligatoriu)

Instrumentarul: un bol pentru amestecat ingredientele, un tel, un castron în care vei bate ouăle, o tigaie, un polonic pentru clătite/pancakes și o paletă pentru întors.

  1. Amestecă făina cu zahărul brun, praful de copt, sarea și scorțișoara. Dacă vrei să mai adaugi și alte ingrediente sau arome în afară de scorțișoară, acum este momentul (iată câteva sugestii: nuci sau migdale pisate, nucșoară, vanilie… ai prins ideea).
  2. Bate ouăle, adăugând și laptele cu untul topit. Dacă ești la dietă, poți înlocui cu lapte degresat și ulei.
  3. Toarnă amestecul de ouă bătute peste amestecul de făină și omogenizează.
  4. Unge o tigaie cu un pic de ulei și încinge-o la foc mic.
  5. Toarnă în tigaie un polonic de compoziție și coace clătita 2 minute pe o parte și 1 minut pe cealaltă parte. Îți vei da seama după culoarea aurie sau cafenie deschisă, când sunt gata. Poți să mai adaugi câte o linguriță de ulei din când în când.
  6. Pe măsură ce le scoți, pune-le una peste alta pe o farfurie. La sfârșit adaugă cu generozitate topping-ul ales de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *