Cum să faci pesmet

Există ingrediente simple, care odată incluse într-o rețetă, pot face diferența între o mâncare acceptabilă și una delicioasă. Este și cazul pesmetului, realizat din... miez de pâine.

Ce-ar fi dacă data viitoare când mai pregătești șnițele, crochete sau poate conopidă la cuptor, ai folosi pesmet făcut chiar de tine, acasă? Imaginează-ți că nu este greu deloc. Și mai închipuie-ți cât de bine este să știi clar ce pui în mâncarea ta.

Ingredientele: doar câteva felii de pâine (nu stricată sau mucegăită!). Poți folosi orice fel de pâine, ba chiar poți să amesteci diferite tipuri de pâine laolaltă.

Instrumentarul: tocător electric, tavă și hârtie de copt, cuțit.

1. Preîncălzește cuptorul la 190ºC.

2. Înlătură coaja feliilor de pâine, apoi taie miezul în bucățele lunguiețe.

3. Tapetează tava cu hârtia de copt și pune în ea bucățile de miez.

4. Bagă-le la cuptor 5 minute sau până capătă o culoare aurie. Fii cu ochii pe ele că se fac repede. Nu vrei să le arzi.

5. Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească. Ai nevoie de ele uscate.

6. Pune-le în tocătorul electric și mărunțește-le. De fapt, nu ai nevoie neapărat de un aparat. Poți să le zdrobești și pe un tocător de lemn cu un sucitor de întins aluatul, dar asta după ce le-ai mărunțit în prealabil cu ciocanul de bătut șnițele. Fitness, nu glumă!

După ce ai făcut pesmetul caută printre rețetele noastre cu pesmet. Avem destule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *