Ingrediente necesare pentru ciabbata cu miel
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă roșie, felii subțiri
1 lingură oțet
400 grame carne tocată de miel
1 linguriță rozmarin uscat
piper
sare
2 căței de usturoi, zdrobiți
Pentru sandwichuri:
2 pâini ciabatta
2 lingurițe maioneză
rucola
2 felii de roșie
ceapă roșie
2 lingurițe muștar
cartofi prăjiți
Cum să prepari ciabbata cu miel
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă ceapa roșie și o lingură de oțet. Gătește ceapa timp de 2-3 minute.
- Amestecă carnea de miel cu rozmarin, piper, sare și usturoi.
- Formează cu mâna 2 chiftele potrivite pentru hamburger.
- Poți porționa chiftelele folosind o presă pentru burgeri.
- Gătește chiftelele timp de 6 minute pe grătar până când se rumenesc bine.
- Începe să asamblezi sandwichurile.
- Pentru primul sandiwch, unge pâinea ciabatta cu maioneză. Adaugă ceapa călită, 1 chiftea de miel, rucola, roșie și ceapă roșie.
- Pentru cel de-al doilea sandwich, unge painea cu muștar și adaugă cartofi prăjiți, chifteaua rămasă și rucola.
- Care din cele două sandwichuri ți-a plăcut mai mult?