Ciabbata cu miel

Vreți o gustare bună pentru serviciu? Vă propunem un sandviș ciabatta. Elementul de bază este carnea tocată de miel, condimentată bine, și introdusă într-o pâine ciabatta crocantă, dar și moale în interior. Pentru cei pretențioși am pregătit două variante de sandwich. Vă sfătuim să le încercați pe ambele și să ne spuneți care vă place mai mult.
Ingrediente necesare pentru ciabbata cu miel
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă roșie, felii subțiri
1 lingură oțet
400 grame carne tocată de miel
1 linguriță rozmarin uscat
piper
sare
2 căței de usturoi, zdrobiți
Pentru sandwichuri:
2 pâini ciabatta
2 lingurițe maioneză
rucola
2 felii de roșie
ceapă roșie
2 lingurițe muștar
cartofi prăjiți
Cum să prepari ciabbata cu miel
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă ceapa roșie și o lingură de oțet. Gătește ceapa timp de 2-3 minute.
- Amestecă carnea de miel cu rozmarin, piper, sare și usturoi.
- Formează cu mâna 2 chiftele potrivite pentru hamburger.
- Poți porționa chiftelele folosind o presă pentru burgeri.
- Gătește chiftelele timp de 6 minute pe grătar până când se rumenesc bine.
- Începe să asamblezi sandwichurile.
- Pentru primul sandiwch, unge pâinea ciabatta cu maioneză. Adaugă ceapa călită, 1 chiftea de miel, rucola, roșie și ceapă roșie.
- Pentru cel de-al doilea sandwich, unge painea cu muștar și adaugă cartofi prăjiți, chifteaua rămasă și rucola.
- Care din cele două sandwichuri ți-a plăcut mai mult?