Ciabbata cu miel

  • Dificultate: Mică
  • 40 de minute
  • 2 porții

Vreți o gustare bună pentru serviciu? Vă propunem un sandviș ciabatta. Elementul de bază este carnea tocată de miel, condimentată bine, și introdusă într-o pâine ciabatta crocantă, dar și moale în interior. Pentru cei pretențioși am pregătit două variante de sandwich. Vă sfătuim să le încercați pe ambele și să ne spuneți care vă place mai mult.

Ingrediente necesare pentru ciabbata cu miel

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă roșie, felii subțiri

1 lingură oțet

400 grame carne tocată de miel

1 linguriță rozmarin uscat

piper

sare

2 căței de usturoi, zdrobiți

 

Pentru sandwichuri:

 

2 pâini ciabatta

2 lingurițe maioneză

rucola

2 felii de roșie

ceapă roșie

2 lingurițe muștar

cartofi prăjiți

Cum să gătești ciabbata cu miel

  1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă ceapa roșie și o lingură de oțet. Gătește ceapa timp de 2-3 minute.
  3. Amestecă carnea de miel cu rozmarin, piper, sare și usturoi.
  4. Formează cu mâna 2 chiftele potrivite pentru hamburger.
  5. Poți porționa chiftelele folosind o presă pentru burgeri.
  6. Gătește chiftelele timp de 6 minute pe grătar până când se rumenesc bine.
  7. Începe să asamblezi sandwichurile.
  8. Pentru primul sandiwch, unge pâinea ciabatta cu maioneză. Adaugă ceapa călită, 1 chiftea de miel, rucola, roșie și ceapă roșie.
  9. Pentru cel de-al doilea sandwich, unge painea cu muștar și adaugă cartofi prăjiți, chifteaua rămasă și rucola.
  10. Care din cele două sandwichuri ți-a plăcut mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *