Cum să faci salsa

Cu siguranță ai auzit de salsa. Nu ne referim la stilul de dans, ci la sosul folosit pe scară largă în bucătăria mexicană și în cea regională din sud-vestul SUA. De fapt este un ingredient esențial în feluri de mâncare precum taco, enchilada, burrito sau servit cu vestitele nachos.

Se servește deci și ca topping, și ca sos de tip dip, alături de snack-uri. Există 1001 de variante și, cam ca la orice sos, poți alege consistența salsei preparate de tine; un sos mai gros sau mai fluid, dar care este musai să fie iute. Și, apropo de iute, ca majoritatea sosurilor, și acesta se prepară tot iute, adică repede.

Ingrediente: 3-4 roșii, o jumătate de ceapă roșie sau albă, 2 ardei jalapeno (sau ardei iuți, dar cât mai iuți!), 2-3 lingurițe de suc de lime, 1 lingură de ulei de măsline, 1-2 lingurițe de oțet balsamic și pătrunjel. Încă odată, nu există o listă unică și definitivă de ingrediente pentru salsa; sunt variante câtă frunză și iarbă. Instrumentar: blender, cuțit și fund de bucătărie.

1. Spală roșiile și taie-le fie cubulețe, fie sferturi. Procedează la fel cu ceapa. Curăță ardeii iuți de codițe și de semințe și taie-i în două.

2. Pune-le pe toate într-un blender și pasează-le.

3. Adaugă și sucul de lime, uleiul de măsline și oțetul balsamic și pune pătrunjel proaspăt tocat, cât poftești. Noi am pus cam 1 lingură. Mai amestecă un pic și gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *