Piersici pe pat de foietaj
Ne plac mult deserturile de toamnă, iar acesta de mai jos sigur vă va atrage atenția. Piersicile sunt date cu puțin zahăr brun, umplute cu bomboane de ciocolată, iar apoi așezate pe un foietaj delicios. Tot ce rămâne este să dați preparatul la cuptor, și să vă bucurați de el câteva momente mai târziu.
Ingrediente necesare pentru piersici pe pat de foietaj
2 piersici
50 grame bomboane de ciocolată
200 grame aluat de foietaj
1 gălbenuș, bătut
1 lingură zahăr brun
Cum să prepari piersici pe pat de foietaj
- Taie piersicile pe jumătate și dă-le sâmburele la o parte.
- Adaugă câteva bomboane de ciocolată în interiorul lor.
- Așază cele 4 jumătăți pe aluatul de foietaj cu partea tăiată în jos.
- Folosește un cuțit și taie un contur cam de 1 cm în jurul piersicilor. Te poți juca dacă ești îndemânatic să faci tot felul de forme frumoase.
- Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Așază piersicile în tavă.
- Unge-le cu gălbenuș și presară puțin zahăr brun.
- Dă tava la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.