Cartofi copți, umpluți cu brânză, salam și smântână

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 6 porții

Cartofii copți nu trebuie să fie un preparat plictisitor. Îi putem transforma într-unul decadent, plin de savoare, urmând pașii de mai jos. Umpleți-i cu brânză Cheddar, felii de salam și un sos gustos de smântână, și ați obținut un preparat perfect pentru o zi de răsfăț culinar.

Ingrediente necesare pentru cartofi copți, umpluți cu brânză, salam și smântână

6 cartofi

2 linguri unt topit

200 grame smântână

1 ceapă verde, tocată

piper

100 grame salam, felii subțiri

100 grame brânză Cheddar, felii subțiri

200 grame mozzarella, rasă

 

Cum să prepari cartofi copți, umpluți cu brânză, salam și smântână

  1. Spală cartofii și așază-i pe bancul de lucru.
  2. Taie-le unul din capete (maxim un sfert din fiecare cartof) astfel încât dacă îi așezi cu partea tăiată în jos, aceștia vor rămâne în picioare.
  3. Așază-i într-o tavă pentru brioșe și dă-i la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
  4. Amestecă smântâna cu ceapa verde și puțin piper.
  5. Scoate cartofii din cuptor și scobește-i în interior. Umple-i cu sos de smântână, felii de salam și Cheddar.
  6. La final, poți presăra puțină mozzarella sau cașcaval ras.
  7. Dă la cuptor pentru încă 10 minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *