Cartofi copți, umpluți cu brânză, salam și smântână

Cartofii copți nu trebuie să fie un preparat plictisitor. Îi putem transforma într-unul decadent, plin de savoare, urmând pașii de mai jos. Umpleți-i cu brânză Cheddar, felii de salam și un sos gustos de smântână, și ați obținut un preparat perfect pentru o zi de răsfăț culinar.
Ingrediente necesare pentru cartofi copți, umpluți cu brânză, salam și smântână
6 cartofi
2 linguri unt topit
200 grame smântână
1 ceapă verde, tocată
piper
100 grame salam, felii subțiri
100 grame brânză Cheddar, felii subțiri
200 grame mozzarella, rasă
Cum să prepari cartofi copți, umpluți cu brânză, salam și smântână
- Spală cartofii și așază-i pe bancul de lucru.
- Taie-le unul din capete (maxim un sfert din fiecare cartof) astfel încât dacă îi așezi cu partea tăiată în jos, aceștia vor rămâne în picioare.
- Așază-i într-o tavă pentru brioșe și dă-i la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Amestecă smântâna cu ceapa verde și puțin piper.
- Scoate cartofii din cuptor și scobește-i în interior. Umple-i cu sos de smântână, felii de salam și Cheddar.
- La final, poți presăra puțină mozzarella sau cașcaval ras.
- Dă la cuptor pentru încă 10 minute, la 180 de grade Celsius.