Cum să faci brioșe

Brioșele fac parte dintre acele gustări, dulci sau nu, care pot fi considerate clasice. Există o infinitate de variante de brioșe, iar limita este dată numai și numai de imaginația celui care le prepară. Însă înainte de a te apuca să experimentezi, vezi mai întâi cum se fac cele mai simple.

Le poți mânca în pauză la locul de muncă, le poți servi ca desert sau chiar ca mic dejun (variantele nedulci, mai ales), sunt o gustare perfectă și merg ca unse cu cafea sau cu ceai. Și mai e ceva. În caz că îți dorești să devii propriul tău patiser, prepararea brioșelor e un bun început pentru a învăța această artă.

Mai întâi, ai nevoie de: tavă pentru brioșe, 2 castroane, lingură, tel și spatulă. Ingredientele sunt făina (2 căni), zahărul (1/2 cană), praful de copt (1 lingură), laptele (1 cană), sarea (cam 1/2 lingură) și uleiul sau untul topit (2 linguri). Nu uita de ingredientul surpriză; poți pune ciocolată (fulgi sau bucățele) sau stafide.

1. Pregătește tava pentru brioșe, ungând cupele cu unt topit sau cu ulei. Dacă preferi, poți folosi ca alternativă la uns, formele pentru brioșe care sunt realizate din hârtie sau din silicon.

2. Încălzește cuptorul la 190-200ºC și pune înăuntru și un grătar.

3. Amestecă într-un castron făina cu zahărul și praful de copt.

4. În al doilea castron mixează laptele cu oul și cu untul topit, bătându-le cu telul.

5. Toarnă treptat conținutul celui ce-al doilea castron peste cel cu făina și amestecă bine până ce obții un aluat fluid omogen.

6. Adaugă ciocolata și continuă să amesteci.

7. Toarnă compoziția în tava pentru brioșe, apoi las-o la cuptor 20 minute. Atenție, nu umple formele de tot, fiindcă oricum aluatul se va umfla în cuptor și nu vrem să dea prea mult pe dinafară. Și încă un sfat: ca să vezi dacă sunt gata, înțeapă una din brioșe cu o scobitoare de lemn. Dacă aceasta este curată când o scoți, brioșele sunt gata și poți să le lași să se răcească. Dacă aluatul e încă necopt, o parte din el va adera la scobitoare și atunci trebuie să le mai lași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *