Calamar umplut
Acest preparat este în egală măsură rafinat, dar și foarte ușor de făcut. Mai întâi am pregătit o umplutură gustoasă pentru calamar, cu parmezan, pesmet și usturoi, după care l-am gătit în sos roșu. Pentru un gust care să ne ducă cu gândul la gustoasa Italie, am aromat sosul de roșii și cu puțin busuioc.
Ingrediente necesare pentru calamar umplut
30 grame capere
50 grame pesmet
1 ou
2 căței usturoi, zdrobiți
2 linguri pătrunjel, tocat
50 grame parmezan ras
sare
piper
2 linguri ulei de măsline
4 calamari medii
busuioc proaspăt
Cum să prepari calamar umplut
- Adaugă caperele, pesmetul, oul, usturoiul, pătrunjelul și parmezanul într-un bol. Asezonează cu sare și piper și toarnă 1 lingură de ulei de măsline. Amestecă până când se omogenizează.
- Umple calamarii folosind acest amestec și sigilează-i la capete folosind o scobitoare, pentru a nu pierde umplutura.
- Încinge uleiul rămas într-o tigaie și călește ceapa până când se înmoaie.
- Adaugă sosul de roșii și ține preparatul pe foc timp de 1-2 minute.
- Adaugă calamarii și asezonează cu sare și piper.
- Adaugă frunze de busuioc proaspăt și gătește preparatul timp de 25 de minute, cu capacul deasupra.
- Poți servi preparatul tăiat în felii subțiri, alături de o porție de paste.