Ingrediente necesare pentru calamar umplut
30 grame capere
50 grame pesmet
1 ou
2 căței usturoi, zdrobiți
2 linguri pătrunjel, tocat
50 grame parmezan ras
sare
piper
2 linguri ulei de măsline
4 calamari medii
busuioc proaspăt
Cum să gătești calamar umplut
- Adaugă caperele, pesmetul, oul, usturoiul, pătrunjelul și parmezanul într-un bol. Asezonează cu sare și piper și toarnă 1 lingură de ulei de măsline. Amestecă până când se omogenizează.
- Umple calamarii folosind acest amestec și sigilează-i la capete folosind o scobitoare, pentru a nu pierde umplutura.
- Încinge uleiul rămas într-o tigaie și călește ceapa până când se înmoaie.
- Adaugă sosul de roșii și ține preparatul pe foc timp de 1-2 minute.
- Adaugă calamarii și asezonează cu sare și piper.
- Adaugă frunze de busuioc proaspăt și gătește preparatul timp de 25 de minute, cu capacul deasupra.
- Poți servi preparatul tăiat în felii subțiri, alături de o porție de paste.