Pâine de banane cu ciocolată
Pâinea cu banane este un fel de chec simpatic inventat în Statele Unite acum vreo 100 de ani. Ne-am gândit să-l facem și mai interesant decât este el de felul lui, așa că în afară de banane, am scăpat și un picuț de rom. Și pentru că nu avem nici o limită, am turnat deasupra ciocolată topită. Vrei să vezi cum?
Ingrediente necesare pentru pâine de banane cu ciocolată
4 banane
1 ou
½ cană zahăr
2 linguri rom
200 grame făină
⅔ cană ciocolată topită
zahăr pudră
Cum să prepari pâine de banane cu ciocolată
- Pasează bananele într-un castron.
- Adaugă oul, zahărul și romul. Amestecă.
- Completează treptat cu făina și omogenizează.
- Transferă compoziția într-o formă de copt și lasă la cuptor 35 minute la 180ºC.
- În partea superioară a checului astfel obținut, decupează o adâncitură dreptunghiulară de aproximativ 2 x 10 x 2 cm. Umple cu ciocolată topită.
- Ornează cu zahăr pudră.