Pâine de banane cu ciocolată

  • Dificultate: Medie
  • 55 de minute
  • 4 porții

Pâinea cu banane este un fel de chec simpatic inventat în Statele Unite acum vreo 100 de ani. Ne-am gândit să-l facem și mai interesant decât este el de felul lui, așa că în afară de banane, am scăpat și un picuț de rom. Și pentru că nu avem nici o limită, am turnat deasupra ciocolată topită. Vrei să vezi cum?

Ingrediente necesare pentru pâine de banane cu ciocolată

4 banane
1 ou
½ cană zahăr
2 linguri rom
200 grame făină
⅔ cană ciocolată topită
zahăr pudră

Cum să prepari pâine de banane cu ciocolată

  1. Pasează bananele într-un castron.
  2. Adaugă oul, zahărul și romul. Amestecă.
  3. Completează treptat cu făina și omogenizează.
  4. Transferă compoziția într-o formă de copt și lasă la cuptor 35 minute la 180ºC.
  5. În partea superioară a checului astfel obținut, decupează o adâncitură dreptunghiulară de aproximativ 2 x 10 x 2 cm. Umple cu ciocolată topită.
  6. Ornează cu zahăr pudră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *