Ciorbă de babic

Babicul este un preparat tradițional din zona Buzăului, cu care cei de acolo se mândresc. Este un salam picant de porc, iar dacă ajungeți în zonă, e musai să vă opriți și să vă cumpărați, fiindcă merită. Una din rețetele celebre la care este folosit este ciorba de babic. Aceasta se acrește cu borș, și se drege cu ou și leuștean tocat.
Ingrediente necesare pentru ciorbă de babic
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
1 țelină apio, tocată
1 ardei gras, tocat
1 morcov, felii subțiri
1 litru apă
1 păstârnac, tocat
2 cartofi, cubulețe mici
sare
piper
1 l borș
150 grame babic, cubulețe
2 ouă
leuștean tocat
Cum să prepari ciorbă de babic
- Încinge uleiul într-o cratiță la foc mediu.
- Adaugă ceapa, țelina, ardeiul gras și morcovii.
- Amestecă și călește legumele. Toarnă apa și acoperă cu un capac. Fierbe timp de 40 de minute.
- Adaugă păstârnacul și cartofii. Asezonează cu sare și piper.
- Acoperă cu un capac și fierbe încă 20 minute.
- Toarnă borșul și adaugă babicul. Fierbe cu capac încă 10 minute.
- La final, drege ciorba cu ou bătut și adaugă leuștean tocat.
Bășicuțe nu e din carne de porc ci din carne de vita. Dacă are și carne de oaie atunci e ghiudem
Babic de porc, traditional din zona Buzaului?! :))))) va inselati amarnic…nici denumirea nu e românească:))))) as pune menta, nu leustean
Bine, ca să fim corecți, nici menta nu e denumire românească, dar noi nu avem grețuri și am gusta și așa… 🙂