Ingrediente necesare pentru ciorbă de babic
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
1 țelină apio, tocată
1 ardei gras, tocat
1 morcov, felii subțiri
1 litru apă
1 păstârnac, tocat
2 cartofi, cubulețe mici
sare
piper
1 l borș
150 grame babic, cubulețe
2 ouă
leuștean tocat
Cum să gătești ciorbă de babic
- Încinge uleiul într-o cratiță la foc mediu.
- Adaugă ceapa, țelina, ardeiul gras și morcovii.
- Amestecă și călește legumele. Toarnă apa și acoperă cu un capac. Fierbe timp de 40 de minute.
- Adaugă păstârnacul și cartofii. Asezonează cu sare și piper.
- Acoperă cu un capac și fierbe încă 20 minute.
- Toarnă borșul și adaugă babicul. Fierbe cu capac încă 10 minute.
- La final, drege ciorba cu ou bătut și adaugă leuștean tocat.