Tocăniță de legume cu doradă la grill

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • O porție

Legume trase la tigaie și doradă făcută pe grătar/grill? Iată ceva extrem de gustos. Asta din cauză că înainte de a sota ardeii, îi gătim pe același grătar, ceea ce le va da un pic din aroma aceea de afumătură specifică lor. Iar când, împreună cu roșiile, ajung în tigaie, condimentăm bine. Iată cum se poate servi fileul de doradă.

Ingrediente necesare pentru tocăniță de legume cu doradă la grill

2 ardei capia
150 grame file de doradă
2 roșii mari
2-3 lingurițe ulei de măsline
2 căței de usturoi, zdrobiți
paprika
chimion
sare de mare
piper cayenne

Cum să gătești tocăniță de legume cu doradă la grill

  1. Așază ardeii și fileurile pe grill. Lasă-i să se facă pe ambele părți 14-16 minute.
  2. Umple o oală cu apă și dă în fiert. Fă câte două incizii în cruce pe fundul fiecărei roșii, apoi lasă-le 20-30 secunde să fiarbă în apă.
  3. Decojește roșiile și ardeii. Curăță ardeii de semințe, apoi taie-i cubulețe, împreună cu roșiile.
  4. Călește usturoiul la tigaie în uleiul de măsline.
  5. Adaugă roșiile și ardeii și amestecă, asezonând cu paprika, chimion, sare de mare și piper cayenne.
  6. Gătește 2-3 minute la foc mic spre mediu.
  7. Servește fileurile de doradă pe pat de legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *