Ingrediente necesare pentru ciorbă de văcuță
sare
1 linguriță ulei de măsline
1 kg os de vită
½ kg rasol de vită
1 lingură unt
2 cepe roșii, tăiate cubulețe
1 linguriță semințe de fenicul
1 linguriță chimen, măcinat
1 linguriță ghimbir, ras
2 linguri pastă de tomate
400 grame pulpă de vită, tăiată cuburi
1 țelină mare, tăiată cubulețe
1 linguriță cimbru
1 cană suc de roșii
1 linguriță boabe de piper verde
1 lingură oțet din vin alb
1 linguriță tarhon uscat
1 lingură pătrunjel, tocat
Cum să gătești ciorbă de văcuță
- Umple o oală cu apă, săreaz-o, adaugă uleiul de măsline, osul și rasolul de vită, apoi acoperă și fierbe 2 ore. După fierbere nu arunca supa.
- Topește untul într-o tigaie la foc mic, apoi călește ceapa. Asezonează cu chimen și fenicul și amestecă.
- Adaugă ghimbirul și pasta de tomate. Amestecă.
- Strecoară supa de vită într-o oală. Adaugă pulpa de vită, amestecă, acoperă, apoi fierbe 40 de minute.
- Adaugă ceapa gătită în pastă de tomate, țelina și cimbrul. Amestecă, acoperă și gătește 20 de minute.
- Completează cu sucul de roșii și piperul verde, amestecă bine, acoperă din nou și mai gătește încă 10 minute.
- La final adaugă oțetul din vin alb, tarhonul și pătrunjelul. Amestecă, acoperă și mai lasă la gătit încă 10 minute.