Ciorbă de văcuță

  • Dificultate: Medie
  • 3 ore și 35 de minute
  • 4 porții

Am putea spune despre această ciorbă de văcuță că este bogată. Este bogată pentru că am folosit la ea atât os, cât și rasol și pulpă de vită. Este bogată pentru că am adăugat destulă ceapă roșie călită în unt și amestecată cu pastă de tomate. Și este bogată fiindcă am mai pus țelină și suc de roșii. În plus, am avut grijă să o aromatizăm din plin.

Ingrediente necesare pentru ciorbă de văcuță

sare
1 linguriță ulei de măsline
1 kg os de vită
½ kg rasol de vită
1 lingură unt
2 cepe roșii, tăiate cubulețe
1 linguriță semințe de fenicul
1 linguriță chimen, măcinat
1 linguriță ghimbir, ras
2 linguri pastă de tomate
400 grame pulpă de vită, tăiată cuburi
1 țelină mare, tăiată cubulețe
1 linguriță cimbru
1 cană suc de roșii
1 linguriță boabe de piper verde
1 lingură oțet din vin alb
1 linguriță tarhon uscat
1 lingură pătrunjel, tocat

Cum să prepari ciorbă de văcuță

  1. Umple o oală cu apă, săreaz-o, adaugă uleiul de măsline, osul și rasolul de vită, apoi acoperă și fierbe 2 ore. După fierbere nu arunca supa.
  2. Topește untul într-o tigaie la foc mic, apoi călește ceapa. Asezonează cu chimen și fenicul și amestecă.
  3. Adaugă ghimbirul și pasta de tomate. Amestecă.
  4. Strecoară supa de vită într-o oală. Adaugă pulpa de vită, amestecă, acoperă, apoi fierbe 40 de minute.
  5. Adaugă ceapa gătită în pastă de tomate, țelina și cimbrul. Amestecă, acoperă și gătește 20 de minute.
  6. Completează cu sucul de roșii și piperul verde, amestecă bine, acoperă din nou și mai gătește încă 10 minute.
  7. La final adaugă oțetul din vin alb, tarhonul și pătrunjelul. Amestecă, acoperă și mai lasă la gătit încă 10 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *