Mini-chifle aromate cu măsline și ceapă

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore
  • 5 porții

Pâinea făcută în casă are un gust deosebit, iar aceasta de mai jos se înscrie în această categorie. Nu am copt o pâine de aceea uriașă, ci niște mini-chifle pe care le-am umplut cu arome. Acestea ar fi măsline, ceapă călită, cimbru și rozmarin. Pot fi servite ca garnitură, sau chiar simple! Prietenii știu de ce….

Ingrediente necesare pentru mini-chifle aromate cu măsline și ceapă

1 cubuleț de drojdie proaspătă

1 linguriță zahăr

150 ml apă

450 grame făină

sare

120 ml ulei de măsline

1 ceapă roșie, cubulețe

50 grame măsline fără sâmburi, tocate mărunt

1 linguriță cimbru

1 linguriță rozmarin

1 linguriță oțet

 

Cum să gătești mini-chifle aromate cu măsline și ceapă

  1. Amestecă drojdia și zahărul într-un bol mic folosind o furculiță.
  2. Adaugă treptat 2-3 linguri de apă și amestecă cu o furculiță.
  3. Adaugă făina într-un bol împreună cu sarea. Fă un mic loc în mijlocul făinii și adaugă drojdia.
  4. Încinge jumătate din uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă ceapa și un praf de sare.
  5. Gătește-o timp de 3-4 minute, apoi transfer-o într-un bol mic.
  6. Amestecă măslinele împreună cu uleiul de măsline rămas într-un alt bol.
  7. Adaugă condimentele, apa rămasă și oțetul peste făină.
  8. Începe să frămânți și să amesteci până când obții un aluat omogen.
  9. Împarte aluatul în două și amestecă unul cu ceapa călită, iar pe celălalt cu măslinele.
  10. Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l la dospit timp de 30 de minute.
  11. Formează mici biluțe din aluat cu un diametru de aproximativ 5 cm.
  12. Așază-le într-o tavă unsă cu puțin unt și dă-le la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *