Mini-chifle aromate cu măsline și ceapă
Pâinea făcută în casă are un gust deosebit, iar aceasta de mai jos se înscrie în această categorie. Nu am copt o pâine de aceea uriașă, ci niște mini-chifle pe care le-am umplut cu arome. Acestea ar fi măsline, ceapă călită, cimbru și rozmarin. Pot fi servite ca garnitură, sau chiar simple! Prietenii știu de ce….
Ingrediente necesare pentru mini-chifle aromate cu măsline și ceapă
1 cubuleț de drojdie proaspătă
1 linguriță zahăr
150 ml apă
450 grame făină
sare
120 ml ulei de măsline
1 ceapă roșie, cubulețe
50 grame măsline fără sâmburi, tocate mărunt
1 linguriță cimbru
1 linguriță rozmarin
1 linguriță oțet
Cum să prepari mini-chifle aromate cu măsline și ceapă
- Amestecă drojdia și zahărul într-un bol mic folosind o furculiță.
- Adaugă treptat 2-3 linguri de apă și amestecă cu o furculiță.
- Adaugă făina într-un bol împreună cu sarea. Fă un mic loc în mijlocul făinii și adaugă drojdia.
- Încinge jumătate din uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă ceapa și un praf de sare.
- Gătește-o timp de 3-4 minute, apoi transfer-o într-un bol mic.
- Amestecă măslinele împreună cu uleiul de măsline rămas într-un alt bol.
- Adaugă condimentele, apa rămasă și oțetul peste făină.
- Începe să frămânți și să amesteci până când obții un aluat omogen.
- Împarte aluatul în două și amestecă unul cu ceapa călită, iar pe celălalt cu măslinele.
- Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l la dospit timp de 30 de minute.
- Formează mici biluțe din aluat cu un diametru de aproximativ 5 cm.
- Așază-le într-o tavă unsă cu puțin unt și dă-le la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.