Pandișpan cu caramel și ananas

Este timpul pentru pandișpan. Dar ce formă să-i dăm? Păi hai să-l preparăm în forme pentru brioșe din acelea care seamănă cu niște torturi Bundt mici. Dar nu-i bai nici dacă folosești alte forme. Din pandișpanul nostru gata porționat nu vor lipsi ananasul sau cireșele (noi am pus cireșe maraschino, din cele pentru cocktail-uri).
Ingrediente necesare pentru pandișpan cu caramel și ananas
3/4 cană zahăr
½ cană apă
¼ cană lapte condensat
1 ou
sare
2 linguri ulei
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
2 linguri lapte
apă
150 grame făină
6 felii ananas
cireșe maraschino
Cum să prepari pandișpan cu caramel și ananas
- Varsă jumătate din cantitatea de zahăr împreună cu apa într-o oală la foc mic și caramelizează.
- Ia de pe foc și toarnă treptat laptele condensat, amestecând încontinuu cu telul.
- Într-un castron adaugă zahărul rămas, oul și un pic de sare. Omogenizează cu mixerul.
- Completează cu uleiul, esența de vanilie, praful de copt, bicarbonatul, laptele, cu un pic de apă și cu făina. Omogenizează.
- Toarnă caramelul într-o tavă pentru copt brioșe Bundt cu 6 cavități, apoi adaugă în fiecare câte o felie de ananas.
- Transferă compoziția de ou cu făină într-un poș și umple cupele pentru brioșe.
- Lasă la cuptor 30 minute la 190ºC.
- Lasă să se răcească, adaugă fiecărei brioșe de pandișpan câte 2 cireșe și servește-le cu caramel deasupra.