Pandișpan cu caramel și ananas

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 5 minute
  • 4 porții

Este timpul pentru pandișpan. Dar ce formă să-i dăm? Păi hai să-l preparăm în forme pentru brioșe din acelea care seamănă cu niște torturi Bundt mici. Dar nu-i bai nici dacă folosești alte forme. Din pandișpanul nostru gata porționat nu vor lipsi ananasul sau cireșele (noi am pus cireșe maraschino, din cele pentru cocktail-uri).

Ingrediente necesare pentru pandișpan cu caramel și ananas

3/4 cană zahăr
½ cană apă
¼ cană lapte condensat
1 ou
sare
2 linguri ulei
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
2 linguri lapte
apă
150 grame făină
6 felii ananas
cireșe maraschino

Cum să prepari pandișpan cu caramel și ananas

  1. Varsă jumătate din cantitatea de zahăr împreună cu apa într-o oală la foc mic și caramelizează.
  2. Ia de pe foc și toarnă treptat laptele condensat, amestecând încontinuu cu telul.
  3. Într-un castron adaugă zahărul rămas, oul și un pic de sare. Omogenizează cu mixerul.
  4. Completează cu uleiul, esența de vanilie, praful de copt, bicarbonatul, laptele, cu un pic de apă și cu făina. Omogenizează.
  5. Toarnă caramelul într-o tavă pentru copt brioșe Bundt cu 6 cavități, apoi adaugă în fiecare câte o felie de ananas.
  6. Transferă compoziția de ou cu făină într-un poș și umple cupele pentru brioșe.
  7. Lasă la cuptor 30 minute la 190ºC.
  8. Lasă să se răcească, adaugă fiecărei brioșe de pandișpan câte 2 cireșe și servește-le cu caramel deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *