Cum se face popcorn

Acum, fie că ți-ai chemat prietenii pe la tine, fie că te pregătești de un „binge-watch” în forță, ai vrea totuși să aveți în față și niște snack-uri. Te înțelegem perfect, numai că în loc să le cumperi la pungă, mai bine alegi să faci un castron mare de floricele de porumb sau, dacă vrei, „home-made popcorn”.

Pe vremuri se numeau floricele sau, cu denumirea completă, floricele de porumb. Li se mai zicea, pe ici pe colo, și cocoșei și se făceau la ceaun; același ceaun în care se făcea și mămăliga. Acum când scriu, parcă simt deja mirosul de porumb care se răspândea ademenitor prin casă, însoțind pocnetele înfundate ce răzbăteau necontenit din ceaunul cu capac, păzit de bunicul meu. Întâi au fost deci floricelele, abia apoi s-au chemat popcorns…

În fine, lăsând etimologia la o parte, dacă te-ai hotărât, află că ai nevoie de o cratiță de tip tuci (adică din fontă) cu capac. Dacă ai chiar un ceaun din tuci, este perfect! Mai ai nevoie și de un castron mare sau un bol în care să le servești. Ingredientele sunt porumbul pentru floricele (nu orice fel de porumb e bun) cam 1/2 de cană, 2-3 linguri de ulei (de care vrei) și sare fină.

1. Încinge uleiul în oală. Aruncă și 1-2 boabe de porumb înăuntru; te vor ajuta să afli când s-a încins uleiul. Dă focul la mediu spre tare.

2. Când uleiul s-a încins, varsă boabele în oală și acoperă. Dacă nu acoperi, micile explozii care vor urma îți vor risipi floricelele prin toată bucătăria. Agită un pic oala pentru ca toate boabele să se acopere cu uleiul încins.

3. Când sunt gata (citește: când s-a așternut liniștea în oală), ia de pe foc, sărează și servește!

Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *