Ingrediente necesare pentru papanași
2 ouă
100 grame zahăr
sare
coajă rasă de lămâie
1 linguriță esență de vanilie
450 grame brânză de vaci
200 grame făină
2 linguri suc de lămâie
ulei pentru prăjit
400 grame smântână (pentru servit)
dulceață de vișine (pentru servit)
Cum să prepari papanași
- Mixează ouăle cu zahărul într-un bol mare.
- Adaugă sarea, coaja de lămâie, esența de vanilie, brânza, făina și sucul de lămâie.
- Amestecă cu spatula până când obții un aluat omogen.
- Împarte aluatul în forme rotunde mai mici (cam 3 cm în diametru) și forme mai mari (6 cm în diametru).
- Întinde-le pe cele mari pe lung și apoi unește-le capetele. Vei obține o formă rotundă cu o gaură în mijloc.
- Prăjește toate „gogoșile” în baie de ulei încins, până devin aurii.
- Servește papanașii cu smântână și cu dulceața ta preferată!