Papanași
Avem aici vestiții papanași prăjiți, prezentați într-o rețetă simplă. Astfel că, dacă până acum nu ai mai gătit papanași la tine acasă, nu ai niciun motiv să refuzi. Se fac ușor, iar gustul lor va fi unul desăvârșit. Plus că îi poți servi cu toppingul tău preferat! Noi am mers pe o rețetă clasică, cu smântână și dulceață de vișine, al cărei gust acrișor se potrivește de minune cu papanașii noștri.
Ingrediente necesare pentru papanași
2 ouă
100 grame zahăr
sare
coajă rasă de lămâie
1 linguriță esență de vanilie
450 grame brânză de vaci
200 grame făină
2 linguri suc de lămâie
ulei pentru prăjit
400 grame smântână (pentru servit)
dulceață de vișine (pentru servit)
Cum să prepari papanași
- Mixează ouăle cu zahărul într-un bol mare.
- Adaugă sarea, coaja de lămâie, esența de vanilie, brânza, făina și sucul de lămâie.
- Amestecă cu spatula până când obții un aluat omogen.
- Împarte aluatul în forme rotunde mai mici (cam 3 cm în diametru) și forme mai mari (6 cm în diametru).
- Întinde-le pe cele mari pe lung și apoi unește-le capetele. Vei obține o formă rotundă cu o gaură în mijloc.
- Prăjește toate „gogoșile” în baie de ulei încins, până devin aurii.
- Servește papanașii cu smântână și cu dulceața ta preferată!