Cotlete de porc cu sos de muștar

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Nu e păcat să mănânci cotletul de porc la tigaie, simplu, doar cu sare pe el și eventual cu o bere ieftină alături? Ba da. Uite ce-ți propunem noi: un sos de muștar cu supă de vită, capere și vin alb, plus ceapă bineînțeles. Acest fel de mâncare este numai bun pentru dieta Montignac. Chiar și berea, în caz că te-ai gândit la una…

Ingrediente necesare pentru cotlete de porc cu sos de muștar

1 lingură ulei de măsline
1 ceapă roșie, cubulețe
1 lingură vin alb
1 cană supă de vită
2 linguri capere
sare
piper
½ cană smântână de gătit
1 lingură muștar boabe
1 lingură muștar Dijon
1 lingură tarhon proaspăt, tocat
2-3 lingurițe grăsime de gâscă
½ kg cotlete de porc (2 bucăți)

Cum să prepari cotlete de porc cu sos de muștar

  1. Călește ceapa roșie în uleiul de măsline, adăugând și vinul alb.
  2. Toarnă supa de vită, adaugă caperele și asezonează cu sare și piper. Fierbe la foc mic 3-4 minute și amestecă.
  3. Toarnă smântâna de gătit și amestecă. Procedează la fel, adăugând pe rând muștarul boabe, muștarul Dijon și tarhonul, apoi ia de pe foc.
  4. Topește grăsimea într-o tigaie, apoi prăjește cotletele 4-5 minute pe fiecare parte.
  5. Servește-le cu sosul de muștar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *