Piure de vită, caise și legume
Caise într-o mâncare cu carne de vită? Desigur. Putem începe să depășim concepția că fructele se pot mânca numai separat de felul principal, crude sau ca deserturi. Adaugate în mâncăruri, ele vin cu un ceva al lor, cu o aromă specială. În cazul de față, de exemplu, caisele deshidratate au avut ceva de spus alături de carnea de vită, de cartoful dulce și de alte bunătățuri cu care suntem obișnuiți. Ia să încerci.
Ingrediente necesare pentru piure de vită, caise și legume
1 lingură ulei
1 ceapă, feliată
3 căței de usturoi, zdrobiți
1 tulpină țelină apio, tocată
1 cartof dulce, cubulețe
½ kg carne tocată de vită
1 lingură lemongrass, tocat
8-10 caise deshidratate
½ cană suc de roșii
½ cană supă de legume
sare
piper
Cum să prepari piure de vită, caise și legume
- Călește ceapa în ulei, într-o tigaie, apoi amestecă și usturoiul.
- Adaugă țelina și cartoful dulce. Amestecă bine.
- Dă focul mai tare ți adaugă carnea tocată, desfăcând-o în bucăți mici.
- Completează cu lemongrass și caisele deshidratate. Amestecă.
- Toarnă sucul de roșii și supa de legume și amestecă, asezonând cu sare și piper.
- Acoperă și mai gătește 25 minute.
- Transferă totul într-un blender și pasează.