Bomboane cu nucă și vișine

Am făcut aceste bomboane într-o vineri după-amiază și au fost începutul perfect de week-end! Crusta de ciocolată este crocantă, la fel ca și umplutura de nucă. Iar gustul desăvârșit al bomboanelor este dat de vișina din vișinată pe care o găsim înăuntru. Credeai că acasă nu putem face bomboane delicioase? Think again!
Ingrediente necesare pentru bomboane cu nucă și vișine
200 nucă
250 grame zahăr
100 ml apă
1 lingură suc de lămâie
1 linguriță zahăr vanilat
1 linguriță esență de migdale
200 grame vișine din vișinată
50 grame unt
150 grame ciocolată amăruie
Cum să prepari bomboane cu nucă și vișine
- Varsă nucile într-un vas termorezistent și coace-le timp de 10 minute la 180 de grade Celsius.
- Adaugă-le apoi în blender și pasează-le.
- Separat, încinge o tigaie la foc mediu și adaugă zahărul, apa și sucul de lămâie. Ține pe foc până se topește zahărul.
- Redu focul, adaugă nucile și amestecă bine.
- Adaugă zahărul vanilat, esența de migdale și amestecă cu o spatulă. Ia preparatul de pe foc și lasă-l să se răcească.
- Pune amestecul răcit într-o folie de plastic și lasă-l 50 de minute la frigider.
- Din compoziție formează biluțe in mijlocul cărora așază câte o vișină din vișinată. Lasă bomboanele la frigider timp de o oră.
- Pentru glazură, topește untul într-o tigaie la foc mic. Adaugă ciocolata amăruie și amestecă până când aceasta se topește și obții o compoziție groasă și omogenă.
- Ia glazura de pe foc și folosește-o pentru a acoperi bomboanele.
- Dă bomboanele la frigider încă o oră înainte de a le servi.