Bomboane cu nucă și vișine

  • Dificultate: Medie
  • 3 ore și 20 de minute
  • 8 porții

Am făcut aceste bomboane într-o vineri după-amiază și au fost începutul perfect de week-end! Crusta de ciocolată este crocantă, la fel ca și umplutura de nucă. Iar gustul desăvârșit al bomboanelor este dat de vișina din vișinată pe care o găsim înăuntru. Credeai că acasă nu putem face bomboane delicioase? Think again!

Ingrediente necesare pentru bomboane cu nucă și vișine

200 nucă

250 grame zahăr

100 ml apă

1 lingură suc de lămâie

1 linguriță zahăr vanilat

1 linguriță esență de migdale

200 grame vișine din vișinată

50 grame unt

150 grame ciocolată amăruie

Cum să prepari bomboane cu nucă și vișine

  1. Varsă nucile într-un vas termorezistent și coace-le timp de 10 minute la 180 de grade Celsius.
  2. Adaugă-le apoi în blender și pasează-le.
  3. Separat, încinge o tigaie la foc mediu și adaugă zahărul, apa și sucul de lămâie. Ține pe foc până se topește zahărul.
  4. Redu focul, adaugă nucile și amestecă bine.
  5. Adaugă zahărul vanilat, esența de migdale și amestecă cu o spatulă. Ia preparatul de pe foc și lasă-l să se răcească.
  6. Pune amestecul răcit într-o folie de plastic și lasă-l 50 de minute la frigider.
  7. Din compoziție formează biluțe in mijlocul cărora așază câte o vișină din vișinată. Lasă bomboanele la frigider timp de o oră.
  8. Pentru glazură, topește untul într-o tigaie la foc mic. Adaugă ciocolata amăruie și amestecă până când aceasta se topește și obții o compoziție groasă și omogenă.
  9. Ia glazura de pe foc și folosește-o pentru a acoperi bomboanele.
  10. Dă bomboanele la frigider încă o oră înainte de a le servi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *