Dacă te-ai hotărât, în sfârșit, să cumperi ananas proaspăt, iată că acum va trebui să-l și tai. Să nu-ți pară rău că nu ai cumpărat ananas la conservă, gata tăiat pentru tine. Ananasul la conservă vine uneori la pachet cu aditivii de rigoare sau cel puțin cu zahăr în exces. Cine știe, poate te-ai hotărât să mănânci DOAR fructul de ananas. Proaspăt!
Acum când privești fructul de ananas de pe masa din bucătărie, cu aspectul său ciudat, ți se poate părea că tăierea lui trebuie să fie mare scofală. Ei bine, nu e! În câteva minute ai și terminat. Hai să încercăm.
1. Ia un cuțit lat și retează ambele capete ale fructului.
2. Așază fructul în poziție verticală și curăță-l de coajă.
3. Taie-l în patru pe lungime.
4. Tot pe lungime, taie partea de miez din fiecare bucată. Știi orificiul central din feliile de ananas la conservă? Acolo ar fi fost miezul și la ananas miezul nu se mănâncă.
5. Acum ai rămas numai cu pulpa. O poți tăia cubulețe sau cum vrei tu. Ananasul se poate păstra la frigider câteva zile.