Ingrediente necesare pentru prăjitură cu fructe și lichior de portocale
½ cană mix de fructe uscate
1 lingură lichior portocale
4 ouă
sare
150 grame zahăr
½ cană unt topit
1 linguriță coajă rasă de portocală
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță praf de copt
1 linguriță extract de vanilie
1 măr, tăiat cubulețe
120 grame nuci, pisate
1 ½ cană făină
Cum să gătești prăjitură cu fructe și lichior de portocale
- Amestecă fructele uscate cu lichiorul de portocale într-un castron mic, apoi lasă la înmuiat 20 minute.
- Adaugă ouăle cu zahărul și cu un pic de sare într-un castron. Omogenizează cu mixerul.
- Completează cu untul topit, coaja de portocală, scorțișoara, praful de copt, extractul de vanilie, marul, nucile și făina. Omogenizează.
- Transferă amestecul într-o tavă de copt cu margine detașabilă și lasă la cuptor 20 minute la 180 de grade Celsius.