10 motive pentru care să consumi struguri

soi de struguri Imagine de Suju via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Strugurii sunt fructele-vedetă ale toamnei. Pe rafturile magazinelor întâlnim o mulțime de soiuri, care mai de care mai aromate și mai frumoase. Dar dincolo de plăcerea gustului, strugurii reprezintă o veritabilă sursă de sănătate.

Pe lângă faptul că strugurii sunt fructele cu cel mai mic indice glicemic și nu au nici un aport caloric foarte mare, au o mulțime de alte beneficii, pe lângă gustul lor delicios.

De ce este recomandat să mănânci struguri?

1. Strugurii sunt cunoscuți sub denumirea de „supermâncare”, au o istorie de peste 8.000 de ani. Pot fi consumați sub formă de jeleu, gem, suc, vin și stafide și își păstrează proprietățile.

2. Au un conținut ridicat de apă, ceea ce înseamnă o bună hidratare a organismului.

3. Conțin mulți antioxidanți importanți pentru sănătatea ochilor, cum ar fi luteina și zeaxantina.

4. Boabele de struguri sunt foarte bogate în fibre și minerale, ceea ce ajută la reglarea tranzitului intestinal. Este recomandat să consume struguri persoanele care suferă de constipație, balonare sau cele care doresc să urmeze o cură de detoxifiere.

5. Strugurii consumați în mod regulat previn îmbătrânirea prematură și îi asigură pielii fermitatea de care are nevoie pentru un aspect cât mai plăcut.

femeie cu struguri în mână

Imagine de Mihai Ștefan via Unsplash

6. Îți dau energie. Datorită conținutului ridicat de vitamina B, strugurii sunt un important furnizor de energie și tonus pentru organism.

7. Datorită numărului mic de calorii, strugurii sunt un aliat de nădejde pentru persoanele care au început lupta cu kilogramele în plus. Accelerează metabolismul și acest lucru te poate ajuta să scapi și de cinci kilograme într-o săptămână.

8. Strugurii au un conținut mare de postasiu și de regulă sunt recomandați persoanelor care au probleme cu tensiunea.

9. Te lupți cu diabetul? Strugurii ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Potrivit medicalnewstoday, resveratrolul din compoziția lor combate rezistența la insulină, iar acest lucru sporește capacitatea corpului de a consuma glucoza.

10. Sezonul rece a adus cu el și virusuri care dau naștere stărilor gripale sau de răceală. Printre vitaminele pe care le conțin strugurii se numără și A, C și K. Acestea contribuie mult la o mai bună funcționare a organismului și la întărirea sistemului imunitar.

11. Potrivit everydayhealth.com, strugurii apără organismul de mai multe tipuri de cancer, datorită antioxidanților puternici, cunoscuți sub denumirea de polifenoli.

Sfaturi generale

Este foarte important de menționat că strugurii trebuie consumați cu tot cu coajă pentru a avea efectele amintite mai sus. De ce? Între coajă și pulpa strugurelui se află cele mai importante substanțe care contribuie la sănătatea organismului nostru.

Iar dacă vrei să ai parte de tot ce este mai bun din struguri, trebuie să mesteci și sâmburii, care conțin un ulei ce reduce colesterolul și menține sănătatea vaselor de sânge.

Te-am convins? Mai ia un bob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *