Prăjiturele cu cacao și cremă de brânză

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 6 porții

Pentru următorul desert vom pregăti un blat aromatizat cu cacao pe care-l vom glazura cu cremă din albușuri bătute îndulcită cu zahăr. Cel mai bine îl servești sub formă de prăjiturele tăiate în diferite forme și ornate cu sprinkles de ciocolată.

Ingrediente necesare pentru prăjiturele cu cacao și cremă de brânză

2 linguri cacao (pudră)
1 lingură ulei
6 albușuri
3/4 cană zahăr
9 gălbenușuri
⅔ cană făină
1 lingură mălai
½ cană cremă de brânză
2 linguri zahăr pudră

Cum să prepari prăjiturele cu cacao și cremă de brânză

  1. Adaugă pudra de cacao și uleiul într-un castron mic și omogenizează. Lasă la o parte.
  2. Bate albușurile cu mixerul, adăugând în același timp și 2 linguri de zahăr. Continuă să amesteci până obții o cremă. Lasă la o parte.
  3. Adaugă gălbenușurile și zahărul rămas într-un castron mare și omogenizează.
  4. Completează cu compoziția de cacao și amestecă.
  5. Adaugă treptat și albușurile bătute și continuă să amesteci.
  6. Amestecă făina cu mălaiul într-un castron mic.
  7. Adaugă treptat și amestecul de făină, amestecând continuu pentru a-l încorpora în compoziție.
  8. Tapetează o tavă potrivită cu hârtie de copt și toarnă compoziția pentru blat înăuntru.
  9. Bagă la cuptor 20 de minute la 190⁰C.
  10. Amestecă crema de brânză cu zahărul pudră într-un castron.
  11. Întinde acest amestec pe toată suprafața blatului.
  12. Fă prăjiturele tăind blatul în diferite forme și servește-le presărate cu sprinkles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *