Salam de biscuiți

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 30 de minute
  • 5 porții

Salamul de biscuiți face parte din rețetele care pe mulți îi transportă înapoi în copilărie. Bunicile îl făceau simplu, iar ingredientele nu costau o avere. Astăzi, când avem la dispoziție tot felul de ingrediente fistichii, putem chiar să ne jucăm un pic. De pildă, putem pune și fistic. Și coniac…

Ingrediente necesare pentru salam de biscuiți

200 g biscuiți populari
150 g biscuiți digestivi
1/2 cană nuci
50-60 g unt la temperatura camerei
3 linguri cacao
1/2 cană lapte condensat
1 lingură coniac
fistic (opțional)

Cum să gătești salam de biscuiți

  1. Zdrobește împreună biscuiții într-un bol, adăugând și nucile. Mărunțește.
  2. Într-un alt bol, amestecă untul cu cacaoa, omogenizând.
  3. Mai adaugă laptele condensat și coniacul și continuă să amesteci.
  4. Pune și biscuiții zdrobiți cu nucile și omogenizează.
  5. Transferă compoziția într-o formă pentru cozonaci tapetată cu folie.
  6. Lasă la frigider 2-3 ore.
  7. Feliază, presară, dacă vrei, cu fistic și servește. Dacă preferi, poți integra fisticul în compoziție sau poți să nu folosești deloc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *