Tocăniță de cartofi dulci și cartofi albi

  • Dificultate: Mică
  • 35 de minute
  • 2 porții

Tocănița de cartofi îți place? Dacă da, data viitoare încearcă să pui, pe lângă cartofi normali, și cartofi dulci. O să-ți iasă o minunată tocăniță, chiar și fără cărniță! Iar dacă vrei neapărat carne, pune carne, dar de data asta noi am preferat să turnăm doar un pic de supă de vită, pentru aromă. Cu ceapa, fii generos/generoasă și călește-o în ulei de măsline. Încerci?

Ingrediente necesare pentru tocăniță de cartofi dulci și cartofi albi

3-4 linguri ulei de măsline
2-3 cepe, mărunțite
1-2 cartofi dulci, cubulețe
1 cartof alb, cubulețe
1 praz, tocat
1 cană supă de vită
sare
piper
rozmarin
cimbru
1 lingură pastă de tomate

Cum să prepari tocăniță de cartofi dulci și cartofi albi

  1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și călește ceapa la foc mic spre mediu.
  2. Adaugă cartofii și prazul. Amestecă.
  3. Toarnă supa de vită, asezonează cu sare și cu piper și mai pune în tigaie și câteva crenguțe de rozmarin și de cimbru.
  4. Acoperă și fierbe 20 de minute.
  5. Amestecă pasta de tomate, mai gătește 5 minute și ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *