Cum să faci șnițel

Tu știi să faci șnițele? Noi știm. Dacă vrei, o să-ți arătăm pas cu pas cum se fac ca la carte celebrele și internaționalele felii de carne date prin amestec de ou bătut, făină și alte ingrediente pentru aromă și textură.

Sunt câteva lucruri de care este bine să ții seama atunci când vrei le gătești. Nouă ne place să facem câte o șarjă mare, nu doar pentru că le mâncăm fără să ne oprim, dar dacă mai rămân (lucru destul de rar pe aici), pot fi consumate la fel de bine și reci. Și asta în orice moment al zilei.

Ca ingrediente, noi vom folosi piept de pui, dar ar merge de minune și un cotlet de porc. Oricum, carnea trebuie să fie fără pic de os. Mai scoate și 2-3 ouă, făină, pesmet, ulei și sare. Instrumentar: ciocanul pentru bătut carnea, fundul de bucătărie, o folie de plastic, telul și un castron, plus încă vreo două farfurii în care să pui pesmetul și, respectiv, făina. Să nu uităm nici de tigaie.

1. Taie pieptul de pui pe orizontală în două felii mai subțiri. În cazul șnițelelor, asta este o regulă: feliile de carne trebuie să fie cât mai subțiri.

2. Sărează-le, apoi, din același motiv de la punctul 1, frăgezește-le cu ciocanul pentru carne. Poți să le acoperi cu folie de plastic în timp ce le bați și nu da prea tare pentru că deși la șnițele învelișul e toată șmecheria, miezul rămâne… miez.

3. Poți de pe acum să pui uleiul la încins în tigaie. Toarnă cam un deget-două de ulei.

4. Bate puțin ouăle cu telul în castron.

5. Tăvălește feliile de carne prin făină, ou bătut și pesmet și apoi…

6.prăjește-le, pe rând, în uleiul încins bine, pe ambele părți până devin aurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *