Salată caprese

  • Dificultate: Foarte mică
  • 10 minute
  • 2 porții

Nu sunt multe salate pe lume care să se poată pregăti atât de rapid precum salata italiană caprese. Cât ai spune „salată”, așezi roșiile și mozzarella proaspătă pe o farfurie întinsă sau pe un platou, le ornezi cu busuioc, apoi le stropești cu dressingul făcut tot de tine, cât ai spune „oțet din vin roșu”.

Ingrediente necesare pentru salată caprese

2 roșii, felii
4 roșii cherry, tăiate pe din două
150-200 grame mozzarella, tăiate pe din două sau feliate
busuioc
2-3 linguri ulei de măsline extra virgin
1 lingură oțet din vin roșu
sare
piper

Cum să gătești salată caprese

  1. Aranjează roșiile și brânza pe o farfurie întinsă și ornează cu frunze de busuioc.
  2. Prepară dressingul într-un castron mic, amestecând uleiul de măsline cu oțetul și cu sare duă gust.
  3. Stropește salata cu dressing și asezonează cu piper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *