Somn la cuptor cu sos de verdețuri

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Somnul este un pește răpitor de categorie grea, de al cărui gust nu apucăm să ne bucurăm așa des. Dacă însă ați pus mâna pe două fileuri, haideți totuși să le și gătim. Mai întâi le dăm prin făină și condimente, și le prăjim puțin în tigaie cât să le dăm o crustă. Apoi, le dăm la cuptor, unde opera noastră culinară va fi desăvârșită. Nu uitați și de un sos bun pentru pește, dacă mergeți pe mâna noastră, alegeți-l pe cel propus mai jos!

Ingrediente necesare pentru somn la cuptor cu sos de verdețuri

făină

sare

piper

oregano

500 grame somn, 2 fileuri

1 lingură ulei

1 mână spanac

1 mână pătrunjel

1 mână mărar

1 lingură muguri de pin

3 linguri ulei de măsline

 

 

Cum să prepari somn la cuptor cu sos de verdețuri

  1. Amestecă făina într-o farfurie cu sare, piper și oregano, cam 1/2 linguriță din fiecare.
  2. Dă apoi fileurile de somn prin amestecul de făină.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și prăjește peștele timp de 4 minute, până când formează o crustă omogenă.
  4. Mută apoi somnul într-un vas termorezistent și dă-l la cuptor pentru 15 minute la 175 de grade Celsius.
  5. Pentru sosul de verdețuri, adaugă spanacul, mărarul și pătrunjelul într-un pahar de mixer. Adaugă mugurii de pin, toarnă uleiul de măsline și asezonează cu sare și piper după gust.
  6. Introdu mixerul și pasează până când obții un sos omogen.
  7. Servește peștele cu sosul de verdețuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *