Ingrediente necesare pentru somn la cuptor cu sos de verdețuri
făină
sare
piper
oregano
500 grame somn, 2 fileuri
1 lingură ulei
1 mână spanac
1 mână pătrunjel
1 mână mărar
1 lingură muguri de pin
3 linguri ulei de măsline
Cum să prepari somn la cuptor cu sos de verdețuri
- Amestecă făina într-o farfurie cu sare, piper și oregano, cam 1/2 linguriță din fiecare.
- Dă apoi fileurile de somn prin amestecul de făină.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și prăjește peștele timp de 4 minute, până când formează o crustă omogenă.
- Mută apoi somnul într-un vas termorezistent și dă-l la cuptor pentru 15 minute la 175 de grade Celsius.
- Pentru sosul de verdețuri, adaugă spanacul, mărarul și pătrunjelul într-un pahar de mixer. Adaugă mugurii de pin, toarnă uleiul de măsline și asezonează cu sare și piper după gust.
- Introdu mixerul și pasează până când obții un sos omogen.
- Servește peștele cu sosul de verdețuri!