Somon la cuptor cu sos de ananas

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 2 porții

Căutați preparate sănătoase? Ați nimerit la tanc! Pe de o parte avem somonul, marinat cu busuioc, vin, suc de lămâie și ulei de măsline. De cealaltă parte avem un sos făcut din 4 fructe exotice, care împreună cu somonul se transformă într-un preparat de neuitat.

Ingrediente necesare pentru somon la cuptor cu sos de ananas

450 grame somon

2 lingurițe ulei de măsline

1 lingură busuioc tocat

2 lingurițe suc de lămâie

1 lingură vin roșu

sare

2 felii ananas

1 banană

2 linguri suc de portocale

50 ml lapte de cocos

1 mango

2-3 smochine

1 linguriță coajă de lime

rozmarin

piper

Cum să gătești somon la cuptor cu sos de ananas

  1. Așezați somonul într-un vas de dimensiuni medii. Adăugați uleiul de măsline, busuiocul, sucul de lămâie și vinul roșu. Adăugați un praf de sare și amestecați bine.
  2. Acoperiți somonul cu folie de plastic și dați-l la frigider pentru 30 de minute.
  3. Pentru sosul de fructe: Adăugați ananasul, banana, sucul de portocale și laptele de cocos într-un blender. Amestecați până când obțineți un amestec omogen.
  4. Turnați sosul de fructe într-un vas de cuptor și așezați somonul în vas. Adăugați mango și smochinele peste somon. Adăugați coajă de lime, rozmarinul și puțin piper.
  5. Dați somonul la cuptor pentru 35 de minute la 200 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *