Somon la cuptor cu sos de ananas
Căutați preparate sănătoase? Ați nimerit la tanc! Pe de o parte avem somonul, marinat cu busuioc, vin, suc de lămâie și ulei de măsline. De cealaltă parte avem un sos făcut din 4 fructe exotice, care împreună cu somonul se transformă într-un preparat de neuitat.
Ingrediente necesare pentru somon la cuptor cu sos de ananas
450 grame somon
2 lingurițe ulei de măsline
1 lingură busuioc tocat
2 lingurițe suc de lămâie
1 lingură vin roșu
sare
2 felii ananas
1 banană
2 linguri suc de portocale
50 ml lapte de cocos
1 mango
2-3 smochine
1 linguriță coajă de lime
rozmarin
piper
Cum să prepari somon la cuptor cu sos de ananas
- Așezați somonul într-un vas de dimensiuni medii. Adăugați uleiul de măsline, busuiocul, sucul de lămâie și vinul roșu. Adăugați un praf de sare și amestecați bine.
- Acoperiți somonul cu folie de plastic și dați-l la frigider pentru 30 de minute.
- Pentru sosul de fructe: Adăugați ananasul, banana, sucul de portocale și laptele de cocos într-un blender. Amestecați până când obțineți un amestec omogen.
- Turnați sosul de fructe într-un vas de cuptor și așezați somonul în vas. Adăugați mango și smochinele peste somon. Adăugați coajă de lime, rozmarinul și puțin piper.
- Dați somonul la cuptor pentru 35 de minute la 200 de grade Celsius.