Sorbet cu cireșe

Pentru cine nu știe, sorbetul este cunoscut încă din antichitate și este considerat strămoșul înghețatei. În cazul nostru, asta a fost de ajuns pentru a ne trezi curiozitatea. Apoi ne-am zis că cireșele sunt numai bune pentru așa ceva și că un pic de coniac nu strică, chiar dacă în antichitate nici pomeneală de așa ceva. După 3 ore de așteptat lângă congelator, ne-am delectat cu o minunăție de sorbet.
Ingrediente necesare pentru sorbet cu cireșe
300 grame cireșe, congelate
½ cană apă
¼ cană coniac
¼ cană sirop de agave
coajă de lămâie
Cum să prepari sorbet cu cireșe
- Pune cireșele congelate în blender, adaugă apa, coniacul și siropul de agave și pasează.
- Transferă compoziția într-un castron și las-o la congelator 3 ore.
- Servește sorbetul ornat cu coajă de lămâie.