Supă cremă de cartofi și ciuperci

Iată încă o supă cremă delicioasă și nutritivă, așa cum îi stă bine unei supe cremă. De data aceasta cu cartofi și ciuperci pe care le fierbem într-o supă de legume aromatizată cu cimbru și boia. Nu pot lipsi usturoiul și ceapa călite și nici smântâna cea cremoasă.
Ingrediente necesare pentru supă cremă de cartofi și ciuperci
1 lingură unt
1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
2 căței de usturoi, zdrobiți
½ kg mix ciuperci congelate
2 cartofi, tăiați cuburi
piper
1 linguriță cimbru
sare
1 linguriță boia
½ litru supă de legume
½ cană smântână pentru gătit
Cum să prepari supă cremă de cartofi și ciuperci
- Topește untul într-o oală la foc mic, adăugând și uleiul de măsline.
- Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le.
- Adaugă ciupercile congelate și cartofii. Amestecă.
- Asezonează cu piper, cimbru, sare și boia. Toarnă supa de legume și fierbe 30 minute.
- Adaugă smântâna, amestecă și ia de pe foc.
- Pasează și servește.