Supă cremă de cartofi și ciuperci

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 4 porții

Iată încă o supă cremă delicioasă și nutritivă, așa cum îi stă bine unei supe cremă. De data aceasta cu cartofi și ciuperci pe care le fierbem într-o supă de legume aromatizată cu cimbru și boia. Nu pot lipsi usturoiul și ceapa călite și nici smântâna cea cremoasă.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de cartofi și ciuperci

1 lingură unt
1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
2 căței de usturoi, zdrobiți
½ kg mix ciuperci congelate
2 cartofi, tăiați cuburi
piper
1 linguriță cimbru
sare
1 linguriță boia
½ litru supă de legume
½ cană smântână pentru gătit

Cum să prepari supă cremă de cartofi și ciuperci

  1. Topește untul într-o oală la foc mic, adăugând și uleiul de măsline.
  2. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le.
  3. Adaugă ciupercile congelate și cartofii. Amestecă.
  4. Asezonează cu piper, cimbru, sare și boia. Toarnă supa de legume și fierbe 30 minute.
  5. Adaugă smântâna, amestecă și ia de pe foc.
  6. Pasează și servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *