Ingrediente necesare pentru supă de năut
1-2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 ceapă, cubulețe
1 linguriță chimion pudră
1 linguriță usturoi pudră
1 cană năut la conservă
1 cană roșii la conservă
1 tulpină țelină Apio, tocată
2 căni apă (sau supă de legume)
sare
piper
½ cană mazăre congelată
coajă rasă de lămâie
2 linguri suc de lămâie
1 lingură coriandru, tocat
Cum să gătești supă de năut
- Într-o cratiță, călește ceapa în uleiul de măsline. Totodată, asezonează cu chimion și usturoi pudră.
- Adaugă năutul și amestecă.
- Completează cu roșiile și țelina, toarnă deasupra apa (sau, opțional, supa de legume) și asezonează cu sare și piper.
- Acoperă și fierbe la foc mic 30 minute.
- Adaugă mazărea și sucul de lămâie, asezonează cu coajă de lămâie și coriandru, amestecă și mai gătește 1-2 minute.