Supă de năut

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

O supă caldă de năut nu vrei? Și nu doar cu năut. Pentru un pic de aciditate adăugăm roșii la conservă, iar ca lichid în care vor fierbe legumele putem opta fie pentru apă, fie pentru supă de legume, dacă ești mai pretențios. Cât despre aromatizare, poți urma exemplul nostru sau poți aduce schimbări după cum poftești. Poftă bună, deci.

Ingrediente necesare pentru supă de năut

1-2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 ceapă, cubulețe
1 linguriță chimion pudră
1 linguriță usturoi pudră
1 cană năut la conservă
1 cană roșii la conservă
1 tulpină țelină Apio, tocată
2 căni apă (sau supă de legume)
sare
piper
1/2 cană mazăre congelată
coajă rasă de lămâie
2 linguri suc de lămâie
1 lingură coriandru, tocat

Supă de năut - mod de preparare

  1. Într-o cratiță, călește ceapa în uleiul de măsline. Totodată, asezonează cu chimion și usturoi pudră.
  2. Adaugă năutul și amestecă.
  3. Completează cu roșiile și țelina, toarnă deasupra apa (sau, opțional, supa de legume) și asezonează cu sare și piper.
  4. Acoperă și fierbe la foc mic 30 minute.
  5. Adaugă mazărea și sucul de lămâie, asezonează cu coajă de lămâie și coriandru, amestecă și mai gătește 1-2 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *