Supă de quinoa și ciuperci

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 3 porții

Nimic nu bate o supă cremă atunci când simți nevoia de ceva ușurel, care să te încălzească și să te energizeze în același timp. E gata în maxim o jumătate de oră, cu condiția să ai pregătite toate ingredientele, pe care va trebui doar să le gătești împreună la foc mic. Printre ele, două tipuri de ciuperci, quinoa și lapte de cocos.

Ingrediente necesare pentru supă de quinoa și ciuperci

1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
2 căței de usturoi, zdrobiți
100 grame ciuperci champignon, tocate
100 grame ciuperci brune, tocate
2 linguri făină de quinoa
1 1/2 lapte de cocos
3 căni supă de legume
sare
piper
1/3 cană quinoa

Cum să gătești supă de quinoa și ciuperci

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic, adaugă ceapa și usturoiul și călește-le.
  2. Adaugă ciupercile și făina de quinoa, amestecând bine.
  3. Completează cu laptele de cocos și supa de legume. Amestecă și asezonează cu sare și piper.
  4. Dă în clocot și adaugă quinoa, amestecă și gătește încă 15-20 de minute.
  5. Poți să servești supa garnisită cu ciuperci și cu ceapă verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *