Ton marinat la grătar

Tonul este consumat cu drag și de către cei care nu prea au de-a face, de obicei, cu carnea de pește. Asta datorită gustului său mai neutru. Ceea ce nu ne împiedică să-l marinăm cum se cuvine, înainte de a-l așeza pe grătar sau pe grill. Vrei un pont? Merge de minune cu o sălățică.
Ingrediente necesare pentru ton marinat la grătar
300 grame ton (2 fileuri)
2-3 lingurițe suc de lămâie
2 lingurițe ulei de măsline
2 lingurițe usturoi pudră
1 linguriță chimen pudră
1 linguriță ghimbir pudră
1 linguriță coriandru uscat
piper
sare
Cum să prepari ton marinat la grătar
- Unge fileurile cu suc de lămâie și ulei de măsline, acoperă-le cu folie de plastic și lasă-le la marinat 30 minute.
- Într-un castron mic, amestecă usturoiul pudră cu chimenul, ghimbirul și coriandrul, punând și sare cu piper, după gust.
- Tăvălește fileurile prin acest amestec.
- Lasă-le pe grill 3 minute pe fiecare parte. Dacă dorești, le mai poți stropi cu puțin ulei de măsline.