Ton marinat la grătar

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Tonul este consumat cu drag și de către cei care nu prea au de-a face, de obicei, cu carnea de pește. Asta datorită gustului său mai neutru. Ceea ce nu ne împiedică să-l marinăm cum se cuvine, înainte de a-l așeza pe grătar sau pe grill. Vrei un pont? Merge de minune cu o sălățică.

Ingrediente necesare pentru ton marinat la grătar

300 grame ton (2 fileuri)
2-3 lingurițe suc de lămâie
2 lingurițe ulei de măsline
2 lingurițe usturoi pudră
1 linguriță chimen pudră
1 linguriță ghimbir pudră
1 linguriță coriandru uscat
piper
sare

Cum să prepari ton marinat la grătar

  1. Unge fileurile cu suc de lămâie și ulei de măsline, acoperă-le cu folie de plastic și lasă-le la marinat 30 minute.
  2. Într-un castron mic, amestecă usturoiul pudră cu chimenul, ghimbirul și coriandrul, punând și sare cu piper, după gust.
  3. Tăvălește fileurile prin acest amestec.
  4. Lasă-le pe grill 3 minute pe fiecare parte. Dacă dorești, le mai poți stropi cu puțin ulei de măsline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *