Aperitiv cu pepene roșu

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 4 porții

Un aperitiv ușor excentric, perfect pentru a vă surprinde prietenii la o petrecere acasă. Se face destul de ușor și sigur nu va trece neobservat. În plus, adună laolaltă numeroase arome interesante.

Ingrediente necesare pentru aperitiv cu pepene roșu

4 felii pâine toast

1 lingură unt

2 lingurițe oregano

1 felie mare pepene roșu

2 lingurițe tequila

1 lingură suc de lămâie

1 linguriță boabe de piper roșu

2 linguri ulei de măsline

1 lingură mentă, tocată

1 lingură oțet balsamic

50 grame brânză de capră

2 lingurițe coajă de lămâie

Cum să gătești aperitiv cu pepene roșu

  1. Folosește o formă rotundă de prăjituri (cam 2-3 cm diametru) pentru a scoate 4 forme rotunde din miezul fiecărei felii de pâine.
  2. Topește untul într-o tigaie la foc mic și adaugă puțin oregano.
  3. Gătește miezul de pâine pe ambele părți până capătă o culoare aurie.
  4. Scoateți semințele din felia de pepene și tăiați 16 forme cilindrice (în funcție de numărul de felii de miez).
  5. Adaugă pepenele într-un bol și adaugă tequila, sucul de lămâie și boabele de piper roșu. Lasă la marinat 30 de minute.
  6. Amestecă uleiul de măsline, menta și sucul de lămâie într-un bol mic.
  7. Servește pepenele peste miezul de pâine, alături de brânza de capră, sosul de mentă și puțină coajă de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *