Aperitiv cu pepene roșu
Un aperitiv ușor excentric, perfect pentru a vă surprinde prietenii la o petrecere acasă. Se face destul de ușor și sigur nu va trece neobservat. În plus, adună laolaltă numeroase arome interesante.
Ingrediente necesare pentru aperitiv cu pepene roșu
4 felii pâine toast
1 lingură unt
2 lingurițe oregano
1 felie mare pepene roșu
2 lingurițe tequila
1 lingură suc de lămâie
1 linguriță boabe de piper roșu
2 linguri ulei de măsline
1 lingură mentă, tocată
1 lingură oțet balsamic
50 grame brânză de capră
2 lingurițe coajă de lămâie
Cum să prepari aperitiv cu pepene roșu
- Folosește o formă rotundă de prăjituri (cam 2-3 cm diametru) pentru a scoate 4 forme rotunde din miezul fiecărei felii de pâine.
- Topește untul într-o tigaie la foc mic și adaugă puțin oregano.
- Gătește miezul de pâine pe ambele părți până capătă o culoare aurie.
- Scoateți semințele din felia de pepene și tăiați 16 forme cilindrice (în funcție de numărul de felii de miez).
- Adaugă pepenele într-un bol și adaugă tequila, sucul de lămâie și boabele de piper roșu. Lasă la marinat 30 de minute.
- Amestecă uleiul de măsline, menta și sucul de lămâie într-un bol mic.
- Servește pepenele peste miezul de pâine, alături de brânza de capră, sosul de mentă și puțină coajă de lămâie.