Cum să faci ouă umplute

Sunt perfecte pentru petreceri, sunt gustoase nevoie mare și merg cam cu orice. Bunicile noastre le preparau sau încă le prepară, mamele noastre le prepară, iar acum a sosit timpul să aflăm cum le preparăm chiar noi pentru cei mari și cei mici, pentru mame și tătici, pentru bune și bunici.

Ouăle umplute nu-s deloc greu de făcut, însă trebuie să acorzi o atenție specială descojirii lor. Pasul acesta este important mai ales atunci când mâncarea trebuie să arate bine ca să se minuneze invitații.

Ingredientele: ouă, maioneză, muștar, sare, piper și pătrunjel.

Instrumentarul: o cratiță pentru fiert ouăle, un bol cu apă cu gheață pentru pus ouăle fierte (te va ajuta să cureți coaja mai ușor), un castron pentru amestecat și un poș pentru umplut. La sfârșit, ouăle vor sta cel mai bine pe un platou.

Cum prepari ouă umplute

1. Pune ouăle în cratiță, acoperă-le cu apă și fierbe-le la foc mare 10-12 minute sau până devin tari.

2. Crapă cu grijă în mai multe locuri fiecare ou fiert și pune-le pe toate în vasul cu apă cu gheață. Lasă-le cel puțin 1-2 minute. Asta te va ajuta să le descojești mai bine și mai ușor.

3. Descojește-le, apoi taie-le în două pe lungime.

4. Scoate cu grijă gălbenușurile și pune-le în castronul pentru amestecat. Pune albușurile pe un platou sau pe o tavă.

5. Pasează fin gălbenușurile. Pentru asta te poți folosi și de o furculiță.

6. Acum adaugi maioneza și muștarul. Proporția este cam de 1 lingură de maioneză la 3 gălbenușuri. Muștarul îl adaugi în funcție de gust. Asezonează cu sare și piper și amestecă. Opțional, poți să pui și niște mărar tocat mărunt. Omogenizează.

7. Transferă compoziția în poș și umple jumătățile de albușuri. Dacă nu ai poș, te poți folosi și de o simplă linguriță.

8. Ornează cu frunze de pătrunjel. Asta este varianta clasică. De fapt le poți orna și asezona cu orice îți place ție. Poți să le presari și cu fulgi de chili, dacă vrei.

Se pot păstra la frigider o zi, hai, maximum două, dar după asta nu mai sunt la fel de bune, așa încât consumă-le cât mai repede. Ăsta nu e un lucru greu. Garantat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *