Prăjitură cu zaț de cafea și cacao

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 6 porții

Dacă ești în căutarea unui desert bazat pe ciocolată și nu știi nici ce să faci cu zațul de la cafea, iată soluția. O prăjitură cu cafea măcinată și zaț, cu cacao și chipsuri de ciocolată, menită să încheie masa într-un mod extrem de plăcut. Merge de minune la o cafea!

Ingrediente necesare pentru prăjitură cu zaț de cafea și cacao

200 grame făină

1 lingură zaț de cafea

1 linguriță cafea, măcinată

sare

4 ouă

100 grame zahăr

1 linguriță esență de vanilie

1 lingură ulei

1 lingură cacao

4 linguri chipsuri de ciocolată

Cum să prepari prăjitură cu zaț de cafea și cacao

  1. Amestecă într-un castron făina cu zațul de cafea, cafeaua măcinată și un pic de sare.
  2. Bate ouăle cu zahărul în alt castron, adăugând treptat esența de vanilie și uleiul.
  3. Completează cu 2-3 linguri de făină, pune și cacaoa pudră și omogenizează.
  4. Adaugă 3 linguri de chipsuri de ciocolată și amestecă.
  5. Transferă compoziția într-un vas de copt acoperit cu hârtie pergament și presară cu chipsurile de ciocolată rămase.
  6. Lasă la cuptor 35 de minute la 180ºC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *