Prăjitură cu zaț de cafea și cacao
Dacă ești în căutarea unui desert bazat pe ciocolată și nu știi nici ce să faci cu zațul de la cafea, iată soluția. O prăjitură cu cafea măcinată și zaț, cu cacao și chipsuri de ciocolată, menită să încheie masa într-un mod extrem de plăcut. Merge de minune la o cafea!
Ingrediente necesare pentru prăjitură cu zaț de cafea și cacao
200 grame făină
1 lingură zaț de cafea
1 linguriță cafea, măcinată
sare
4 ouă
100 grame zahăr
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură ulei
1 lingură cacao
4 linguri chipsuri de ciocolată
Cum să prepari prăjitură cu zaț de cafea și cacao
- Amestecă într-un castron făina cu zațul de cafea, cafeaua măcinată și un pic de sare.
- Bate ouăle cu zahărul în alt castron, adăugând treptat esența de vanilie și uleiul.
- Completează cu 2-3 linguri de făină, pune și cacaoa pudră și omogenizează.
- Adaugă 3 linguri de chipsuri de ciocolată și amestecă.
- Transferă compoziția într-un vas de copt acoperit cu hârtie pergament și presară cu chipsurile de ciocolată rămase.
- Lasă la cuptor 35 de minute la 180ºC.