“Cafea pentru medici”, un proiect sufletist în plină pandemie de coronavirus

cafea Imagine de Chevanon Photography via Pexels
Citește mai multe articole despre

În perioada stării de urgență instituită în țara noastră din cauza pandemiei de coronavirus, care deja face multe victime, un proiect sufletist își găsește locul printre știrile triste de zi cu zi și aduce o rază de speranță pentru oamenii din prima linie în lupta cu COVID-19, medicii.

Pentru a bucura cât de puțin personalul medical care se ocupă de îngrijirea și tratarea persoanelor infectate cu COVID-19, mai multe cafenele din Iași primesc comenzi online și livrează cafea în fiecare zi în spitalele din capitala Moldovei.

Opt cafenele din Iași împreună cu un ONG au lansat proiectul “Cafea pentru medici“, o metodă prin care doresc să le mulțumească medicilor din Iași pentru tot ceea ce fac în aceste zile în lupta cu noul coronavirus.

Cum se desfășoară proiectul

Oricine vrea să le facă o bucurie medicilor poate comanda online câte cafele dorește de la oricare dintre localurile care fac parte din proiect, iar voluntarii le livrează la spitalele din Iași.

Traseul este foarte simplu, alegi coffee shop-ul de unde dorești să achiziționezi cafeaua, avem două tipuri de cafea Capuccino și Long Black, ducem în fiecare zi un număr egal din aceste două tipuri de cafea. Costă 7 lei la toate coffee shop-urile. Intri, plătești online sau de pe Revolut și de aici preluăm noi“, a explicat Amalia Damoc, reprezentantul ONG-ului care susține campania.

Potrivit mediafax.ro, patronii cafenelelor simt cu adevărat o împlinire atunci când cafelele lor ajung la medici, iar personalul medical epuizat mărturisește că avea nevoie de așa ceva. Scopul nobil al proiectului este dublat și de faptul că în acest fel patronii celor opt cafenele din proiect își pot ține afacerea pe linia de plutire și pot depăși cumva această perioadă atât de dificilă și din punct de vedere financiar.

Ne ajută, ne ajută foarte mult pentru că lumea ne știe, dar nu ne uită zilele astea și e fain că simțim și solidaritatea clienților noștri și a prietenilor noștri, nu numai pentru medici, cât și pentru noi, pentru că în momentul în care am văzut primul bon cu cafea pentru medici chiar a fost emoționant”, a declarat Silviu Coman, un alt antreprenor implicat în proiect.

Cafelele se vor livra în funcție de numărul de comenzi până la finalul stării de urgență.

Află mai multe detalii despre acest proiect din evenimentul dedicat de pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *