Pizza cu roșii uscate și baby spanac

Vă e poftă de o pizza? Haideți să nu comandăm și astăzi, și să o facem de la zero. Da, asta include și aluatul. La toppinguri aveți libertate totală. Noi am ales o pizza vegetariană, cu sos de roșii făcut de noi, roșii uscate, porumb și ceapă. A ieșit extrem de gustoasă, iar dacă veți renunța la mozzarella, veți avea o pizza bună și pentru zilele de post.
Ingrediente necesare pentru pizza cu roșii uscate și baby spanac
200 grame făină
½ linguriță sare
1 linguriță drojdie
200 ml apă caldă
1 lingură ulei de măsline
4 căței usturoi, zdrobiți
1 conservă roșii
1 linguriță pastă de tomate
1 linguriță oregano
1 linguriță busuioc
1 linguriță fulgi de ceapă
sare
piper
1 linguriță oțet balsamic
1 ceapă roșie, tăiată julienne
1 ceapă albă, tăiată julienne
2 linguri porumb la conservă
6 roșii uscate
6 roșii cherry, tăiate pe jumătate
200 grame mozzarella, felii subțiri
1 mână baby spanac
Cum să prepari pizza cu roșii uscate și baby spanac
- Începe să amesteci făina împreună cu drojdia și sarea într-un bol mare sau în vasul de la blender.
- Toarnă treptat apa în timp ce amesteci.
- Amestecă până când obții un aluat omogen, apoi lasă-l la dospit timp de o oră.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu și călește usturoiul.
- Adaugă roșiile la conservă, pasta de tomate și amestecă bine.
- Asezonează cu oregano, busuioc, fulgi de ceapă, sare, piper și oțet balsamic.
- Amestecă până când obții un sos omogen.
- Ia aluatul și întinde-l pe suprafața de lucru cu un făcăleț, obținând o formă rotundă.
- Întinde peste ele sosul de roșii, și adaugă toppingurile de pizza (cele 2 cepe, porumb, roșii uscate, roșii cherry, mozzarella și spanac).
- Așază pizza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptor pentru 15 minute, la 220 de grade Celsius.