Pizza cu roșii uscate și baby spanac

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 2 porții

Vă e poftă de o pizza? Haideți să nu comandăm și astăzi, și să o facem de la zero. Da, asta include și aluatul. La toppinguri aveți libertate totală. Noi am ales o pizza vegetariană, cu sos de roșii făcut de noi, roșii uscate, porumb și ceapă. A ieșit extrem de gustoasă, iar dacă veți renunța la mozzarella, veți avea o pizza bună și pentru zilele de post.

Ingrediente necesare pentru pizza cu roșii uscate și baby spanac

200 grame făină

½ linguriță sare

1 linguriță drojdie

200 ml apă caldă

1 lingură ulei de măsline

4 căței usturoi, zdrobiți

1 conservă roșii

1 linguriță pastă de tomate

1 linguriță oregano

1 linguriță busuioc

1 linguriță fulgi de ceapă

sare

piper

1 linguriță oțet balsamic

1 ceapă roșie, tăiată julienne

1 ceapă albă, tăiată julienne

2 linguri porumb la conservă

6 roșii uscate

6 roșii cherry, tăiate pe jumătate

200 grame mozzarella, felii subțiri

1 mână baby spanac

Cum să prepari pizza cu roșii uscate și baby spanac

  1. Începe să amesteci făina împreună cu drojdia și sarea într-un bol mare sau în vasul de la blender.
  2. Toarnă treptat apa în timp ce amesteci.
  3.  Amestecă până când obții un aluat omogen, apoi lasă-l la dospit timp de o oră.
  4. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu și călește usturoiul.
  5. Adaugă roșiile la conservă, pasta de tomate și amestecă bine.
  6. Asezonează cu oregano, busuioc, fulgi de ceapă, sare, piper și oțet balsamic.
  7. Amestecă până când obții un sos omogen.
  8. Ia aluatul și întinde-l pe suprafața de lucru cu un făcăleț, obținând o formă rotundă.
  9. Întinde peste ele sosul de roșii, și adaugă toppingurile de pizza (cele 2 cepe, porumb, roșii uscate, roșii cherry, mozzarella și spanac).
  10. Așază pizza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptor pentru 15 minute, la 220 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *