La ce folosește plasticul din mijlocul cutiilor de pizza

pizza Imagine de Braxmeier from Pixabay
Citește mai multe articole despre

De cele mai multe ori vedem obiecte care își îndeplinesc cu succes rolul, știm că trebuie să fie acolo de fiecare dată, dar nu ne interesează neapărat care este de fapt scopul lor. Așa se întâmplă și în cazul plasticului din cutiile pentru pizza.

Dacă comanzi destul de des pizza acasă, cu siguranță l-ai văzut de foarte multe ori. Dar de câte ori te-ai întrebat care este adevăratul lui rol? Este un plastic în formă de triunghi, pe care mulți îl aseamănă cu o masă în miniatură și care este utilizat de cele mai multe ori pentru a pune recipientul de ketchup pe care îl primești atunci când se livrează pizza.

Scopul lui este însă altul și este unul foarte bine determinat. Plasticul din mijlocul cutiilor de pizza nu are rol de decor și nici pentru a fi utilizat ca o măsuță în miniatură. El a fost inventat de Carmela Vitale în urmă cu mai bine de 30 de ani pentru ca topingurile de pe blat să rămână intacte și să nu se amestece în timpul transportului. Te-ai gândit vreodată la asta până acum?

Cum s-a ajuns la acestă invenție? Serviciile de livrare primeau adesea plângeri din cauza faptului că de cele mai multe ori, în timpul transportului către domiciliul clientului, cașcavalul, legumele sau mezelurile se lipeau de capacul de carton, iar blatul rămânea gol și nimănui nu îi convenea să mănânce pizza cu gust de carton sau în cel mai rău caz să mănânce pâinea goală.

După ce a sesizat acestă problemă, Carmela Vitale s-a gândit să pună plasticul în formă de triunghi în mijloc și și-a patent invenția. Această idee a avut un real succes în industria livrărilor la domiciliu, iar femeia s-a îmbogățit peste noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *