Antricot de vită cu salsa de porumb și mămăligă

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții
Antricot de vită cu salsa de porumb și mămăligă

Vrei să te tratezi astăzi cu un preparat deosebit? Îți prezentăm unul care, spunem noi, și-ar putea găsi ușor locul în meniul multor restaurante. Felul principal este una dintre cele mai bune cărnuri, și anume antricotul de vită servit cu o mămăliguță și o salsa fresh de porumb. Carnea se gătește în doar câteva minute pe grătar sau pe plită, iar garniturile pot fi făcute în câteva minute, ceea ce face această rețetă una deosebit de rapidă.

Ingrediente necesare pentru antricot de vită cu salsa de porumb și mămăligă

sare

200 grame mălai

piper

1/2 linguriță usturoi pudră

1/2 linguriță boia

1/2 linguriță coriandru măcinat

400 grame antricot de vită

1 lingură ulei de măsline

200 grame porumb dulce

1 ceapă roșie, tocată

2 lingurițe mix de ardei iute

1 linguriță coriandru

1 lingură oțet balsamic

1 lingură suc de lămâie

 

Antricot de vită cu salsa de porumb și mămăligă - mod de preparare

  1. Dă apa în clocot într-o cratiță potrivită și adaugă un praf de sare.
  2. Toarnă mălai și amestecă la foc mic cu un tel timp de 10 minute.
  3. Amestecă condimentele într-un bol mic.
  4. Unge antricotul cu ulei de măsline și mixul de condimente.
  5. Gătește-l pe grătar sau în tigaie, timp de 10 minute pe ambele părți.
  6. Separat, amestecă într-un bol porumbul cu ceapa roșie, ardeiul iute, coriandrul, oțetul și sucul de lămâie.
  7. Ia antricotul de pe foc și servește-l cu mămăliga și salsa de porumb!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *