Trenduri culinare: ce va fi la modă în 2020

Trenduri culinare: ce va fi la modă în 2020 - 1
Citește mai multe articole despre

Conopida ți se pare sexy? Ai vrea hummus la desert? Restaurante cu meniu keto? Arpacașul câștigă teren. Și supa de oase. Toate acestea vor fi „pe val“ în 2020. Vrei să știi care sunt trendurile culinare ale anului, ce ingrediente și ce mâncăruri vor fi la modă, ce e sănătos, gustos și cu natura prietenos?

Hummus la antreu. Și la desert

Originar din Orientul Mijlociu, hmmusul e de mulți ani un preparat iubit peste tot în lume. Însă atât de popular ca în 2020 nu a fost vreodată. Anul acesta, celebra pastă de năut va avea și variante dulci, cu gust de negresă sau unt de arahide. Așa că, dacă îți place hummusul, poți începe și termina masa cu el.

Trenduri culinare: ce va fi la modă în 2020 - 2

Ovăz. Lapte de ovăz

Dacă întri într-o cafenea dintr-un lanț celebru peste tot în lume, e imposibil să nu primești o alternativă la clasicul lapte. Se pare, însă, că laptele de soia și cel de migdale nu mai sunt de ajuns, așa că o nouă stea se naște în 2020: laptele de ovăz. E considerat una dintre variantele vegetale sănătoase și potrivite pentru vegani sau persoanele cu alergii.

Conopida, o uber legumă

În 2019, Uber Eats a raportat o creștere a comenzilor pentru mâncăruri pe bază de conopidă. Iar trendul continuă și anul acesta, mai ales că această legumă nu e numai gustoasă și versatilă, ci și săracă în calorii și carbohidrați. Acest lucru o face perfectă pentru dietele low-carb sau keto. Pizza cu blat de conopidă este numai unul dintre argumentele pentru consum exagerat de conopidă.

Cu dieta la restaurant

Pentru că dietele nu mai înseamnă doar restricții alimentare pentru o perioadă de timp, ci chiar un stil de viață, restaurantele se adaptează cerințelor clienților. Astfel, tot mai multe vor avea în 2020 variante de meniuri adaptate consumatorilor: vegan, keto, fără gluten, fără lactate etc.

Fructul star

Carambola sau fructul-stea este unul dintre starurile anului. Iar asta pentru că tonul se dă pe Instagram, unde (doar) imaginea contează. Perfect pentru decoruri și poze spectaculoase, carambola este, în plus, un fruct foarte aromat și o excelentă sursă de vitamina C. așa că e păcat să nu-l mănânci și să nu-l pozezi. Stai, e invers!

Trenduri culinare: ce va fi la modă în 2020 - 3

Fructul-stea FOTO: Pixabay.com

Cura de colagen

Se spune că ceea ce mănânci se vede. Fie că e vorba de kilograme în plus, în minus, de o piele fină sau un păr strălucitor. Colagenul, o substanță proteică produsă în mod natural în organism care are un rol în regenerarea celulară, este prezent în foarte multe suplimente alimentare puse în vânzare, în acest an. Acestea pot fi consumate ca atare sau pot fi adăugate în ceai, cafea și smoothie-uri.

2020: anul keto

Dieta keto, bazată pe un consum redus de carbohidrați și un consum mare de grăsimi bune, a câștigat foarte mulți adepți în ultimii ani. Piața produselor keto este în continuă expansiune, iar tot mai multe persoane care doresc să slăbească relativ repede aleg acest regim, deoarece este mai ușor de respectat decât altele.

Arpacașul în bucate

Cerealele vor fi întotdeauna în tendințe, dar cine s-ar fi așteptat ca arpacașul, ingredientul-vedetă al colivei, să fie și una dintre vedetele lui 2020? Bogat în fibre și sățios, el poate fi folosit în multe mâncăruri: pilaf (în loc de orez), supe, salate, ardei umpluți etc.

Supa de oase

Risipa alimentară nu e deloc la modă în 2020, așa că folosim tot ceea ce se poate. Oasele, pe care de multe ori le ignorăm, sunt perfecte pentru supă. Aceasta poate fi consumată ca atare (da, conține mult colagen, despre care vă spuneam mai sus) sau poate fi folosită ca bază pentru alte mâncăruri și sosuri.

Paie reutilizabile

Știm deja că, din 2021, UE interzice fabricarea și folosirea unor produse din plastic de unică folosință, inclusiv farfurii, tacâmuri și paie de băut. Atfel, pe piață există deja înlocuitori, inclusive paie… reutilizabile. Fabricate din inox, silicon sau alte materiale prietenoase cu natura, dotate cu o periuță minusculă pentru a putea fi curățate pe interior, aceste paie vor câștiga foarte mult teren în acest an și vor deveni o obișnuință, așa cum sunt tacâmurile din inox sau paharele din sticlă.

Trenduri culinare: ce va fi la modă în 2020 - 4

Paie reutilizabile FOTO: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *