Ingrediente necesare pentru pulpă de rață cu piure de cartofi dulci
Pentru pulpa de rață:
ulei de măsline
100 g șuncă, cubulețe
1 pulpă de rață
sare
piper
1 ceapă roșie, tocată
cimbru proaspăt
rozmarin proaspăt
1 cană vin alb
1/2 cană apă
coajă rasă de lămâie
2 căței de usturoi
Pentru piure:
1 cartof dulce mare, cuburi
ulei de măsline
sare
piper
rozmarin proaspăt
30-50 g unt
1 lingură smântână de gătit
1-2 fire arpagic verde, tocat
sare
piper
Cum să prepari pulpă de rață cu piure de cartofi dulci
- Într-o oală, prăjește șunca cu un pic de ulei de măsline, cam 1-2 minute.
- Crestează pulpa de rață pe partea cu pielița, pune-o în oală și asezonează cu sare și piper.
- Pune și ceapa roșie și amestecă până la 1 minut.
- Pune în oală și câteva crenguțe de cimbru și rozmarin, toarnă vinul și apa și asezonează și cu coajă rasă de lămâie. Dacă e nevoie mai adaugă piper.
- Fierbe acoperit 90 de minute, adăugând și usturoiul.
- Stropește cartoful cuburi cu ulei de măsline, asezonează cu sare și piper, adaugă 1-2 crenguțe de rozmarin și amestecă folosind mâinile.
- Dă la cuptor 35 de minute la 200⁰C.
- Pasează cartoful copt.
- Amestecă-l cu untul, smântâna și arpagicul și mai adaugă un pic de sare și piper.
- Desfă carnea de pe os și servește-o împreună cu piureul!