Pulpă de rață cu piure de cartofi dulci

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 20 de minute
  • O porție

O pulpă de rață servită cu piure de cartofi dulci este un fel de mâncare pentru ocazii speciale. Piureul vine cu un dulce discret care se combină de minune cu carnea suculentă de rață aromatizată prin gătire împreună cu nu mai puțin de 9 condimente și ingrediente pline de savoare. Rezultatul final este unul de zile mari.

Ingrediente necesare pentru pulpă de rață cu piure de cartofi dulci

Pentru pulpa de rață:
ulei de măsline
100 g șuncă, cubulețe
1 pulpă de rață
sare
piper
1 ceapă roșie, tocată
cimbru proaspăt
rozmarin proaspăt
1 cană vin alb
1/2 cană apă
coajă rasă de lămâie
2 căței de usturoi
Pentru piure:
1 cartof dulce mare, cuburi
ulei de măsline
sare
piper
rozmarin proaspăt
30-50 g unt
1 lingură smântână de gătit
1-2 fire arpagic verde, tocat
sare
piper

Cum să prepari pulpă de rață cu piure de cartofi dulci

  1. Într-o oală, prăjește șunca cu un pic de ulei de măsline, cam 1-2 minute.
  2. Crestează pulpa de rață pe partea cu pielița, pune-o în oală și asezonează cu sare și piper.
  3. Pune și ceapa roșie și amestecă până la 1 minut.
  4. Pune în oală și câteva crenguțe de cimbru și rozmarin, toarnă vinul și apa și asezonează și cu coajă rasă de lămâie. Dacă e nevoie mai adaugă piper.
  5. Fierbe acoperit 90 de minute, adăugând și usturoiul.
  6. Stropește cartoful cuburi cu ulei de măsline, asezonează cu sare și piper, adaugă 1-2 crenguțe de rozmarin și amestecă folosind mâinile.
  7. Dă la cuptor 35 de minute la 200⁰C.
  8. Pasează cartoful copt.
  9. Amestecă-l cu untul, smântâna și arpagicul și mai adaugă un pic de sare și piper.
  10. Desfă carnea de pe os și servește-o împreună cu piureul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *