Antricot de vită marinat
Unii dintre noi sunt atât de carnivori încât preferă friptura în sânge. Dacă mai țin și dieta Keto, ei bine, antricotul ăsta de vită marinat și apoi prăjit în tigaie, este chiar pentru ei. Pentru marinadă noi am folosit ulei de cocos, suc și coajă de lime, dar și ardei iute, usturoi și ghimbir, deci păzea!
Ingrediente necesare pentru antricot de vită marinat
¼ cană ulei de cocos
2 linguri suc de lime
1 linguriță fulgi de ardei iute
sare de mare
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță ghimbir, ras
1 linguriță coajă de lime, rasă
½ kg antricot de vită
Cum să prepari antricot de vită marinat
- Într-un castron, amestecă împreună uleiul de cocos, sucul de lime, fulgii de ardei, sare de mare după gust, usturoiul, ghimbirul și coaja rasă de lime.
- Pune antricotul în castron și unge-l cu marinada, întorcându-l pe toate părțile.
- Acoperă castronul cu folie de plastic și lasă la marinat 20 minute.
- Încinge un pic de ulei într-o tigaie, apoi prăjește pe toate părțile antricotul marinat, timp de 8 minute, la foc mare.
- Servește-l feliat.