Cartofi dulci umpluți cu piept de pui
Zilele trecute ne-am zis că delicioșii cartofi dulci la cuptor, pot fi și ei umpluți. Ne-am oprit asupra pieptului de pui fiert, pe care l-am desfăcut și pe care l-am amestecat cu un sos pesto modificat (nuci, usturoi, spanac, busuioc, suc de lămâie). Să vezi ce-a ieșit! Te lingi pe degete!
Ingrediente necesare pentru cartofi dulci umpluți cu piept de pui
2 cartofi dulci
ulei de cocos
sare de mare
1 mână busuioc
1 mână spanac baby
2 căței de usturoi
2 lingurițe drojdie instant
1 lingură suc de lămâie
30-50 grame nuci
sare
2-3 linguri ulei de măsline
200 grame piept de pui gătit, desfăcut
1/2 ceapă roșie, mărunțită
Cum să prepari cartofi dulci umpluți cu piept de pui
- Înțeapă cartofii cu o furculiță, unge-i cu câte o linguriță de ulei de cocos, presară-i cu sare de mare și bagă-i la cuptor 50 minute la 200˚C.
- Pune busuiocul, spanacul, usturoiul, drojdia, sucul de lămâie și nucile în blender. Asezonează cu sare, stropește cu uleiul de măsline și pasează.
- Pune pieptul de pui într-un castron și amestecă-l cu sosul realizat la pasul 2.
- Scoate cartofii din cuptor, taie-i pe jumătate, lăsând cele două jumătăți legate între ele prin coajă. Umple.
- Servește cartofii umpluți cu ceapă roșie presărată deasupra.