Cartofi dulci umpluți cu piept de pui

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 2 porții

Zilele trecute ne-am zis că delicioșii cartofi dulci la cuptor, pot fi și ei umpluți. Ne-am oprit asupra pieptului de pui fiert, pe care l-am desfăcut și pe care l-am amestecat cu un sos pesto modificat (nuci, usturoi, spanac, busuioc, suc de lămâie). Să vezi ce-a ieșit! Te lingi pe degete!

Ingrediente necesare pentru cartofi dulci umpluți cu piept de pui

2 cartofi dulci
ulei de cocos
sare de mare
1 mână busuioc
1 mână spanac baby
2 căței de usturoi
2 lingurițe drojdie instant
1 lingură suc de lămâie
30-50 grame nuci
sare
2-3 linguri ulei de măsline
200 grame piept de pui gătit, desfăcut
1/2 ceapă roșie, mărunțită

Cum să gătești cartofi dulci umpluți cu piept de pui

  1. Înțeapă cartofii cu o furculiță, unge-i cu câte o linguriță de ulei de cocos, presară-i cu sare de mare și bagă-i la cuptor 50 minute la 200˚C.
  2. Pune busuiocul, spanacul, usturoiul, drojdia, sucul de lămâie și nucile în blender. Asezonează cu sare, stropește cu uleiul de măsline și pasează.
  3. Pune pieptul de pui într-un castron și amestecă-l cu sosul realizat la pasul 2.
  4. Scoate cartofii din cuptor, taie-i pe jumătate, lăsând cele două jumătăți legate între ele prin coajă. Umple.
  5. Servește cartofii umpluți cu ceapă roșie presărată deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *