Chifteluțe de mazăre

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 6 porții

Aceste chifteluțe vă pot duce cu gândul la falafel, una din rețetele noastre preferate din bucătăria arabă. Dar, ingredientul principal aici nu este năutul, ci mazărea. Sunt un aperitiv foarte gustos, deci vă recomandăm să faceți cât mai multe. Le puteți servi cu sosul vostru preferat, atât la micul dejun cât și ca o gustare înainte de masă.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe de mazăre

300 grame mazăre congelată

2 linguri pătrunejel tocat

piper

1 cartof, cubulețe

1 ceapă, tăiată în sferturi

2 ouă

sare

ulei pentru prăjit

 

Cum să prepari chifteluțe de mazăre

  1. Adaugă mazărea congelată într-o cratiță umplută pe jumătate cu apă. Pune cratița pe foc și fierbe mazărea timp de 8-10 minute.
  2. Scurge mazărea și adaugă-o într-un blender împreună cu pătrunjelul, sare, piper, cartoful, ceapa și două ouă.
  3. Mixează totul până când obții o compoziție omogenă.
  4. Formează chifteluțe cam de 2-4 cm în diametru.
  5. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mare și prăjește chifteluțele timp de 8-10 minute. Ai grijă să le întorci pe toate părțile pentru a obține o crustă omogenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *