Chifteluțe de mazăre
Aceste chifteluțe vă pot duce cu gândul la falafel, una din rețetele noastre preferate din bucătăria arabă. Dar, ingredientul principal aici nu este năutul, ci mazărea. Sunt un aperitiv foarte gustos, deci vă recomandăm să faceți cât mai multe. Le puteți servi cu sosul vostru preferat, atât la micul dejun cât și ca o gustare înainte de masă.
Ingrediente necesare pentru chifteluțe de mazăre
300 grame mazăre congelată
2 linguri pătrunejel tocat
piper
1 cartof, cubulețe
1 ceapă, tăiată în sferturi
2 ouă
sare
ulei pentru prăjit
Cum să prepari chifteluțe de mazăre
- Adaugă mazărea congelată într-o cratiță umplută pe jumătate cu apă. Pune cratița pe foc și fierbe mazărea timp de 8-10 minute.
- Scurge mazărea și adaugă-o într-un blender împreună cu pătrunjelul, sare, piper, cartoful, ceapa și două ouă.
- Mixează totul până când obții o compoziție omogenă.
- Formează chifteluțe cam de 2-4 cm în diametru.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mare și prăjește chifteluțele timp de 8-10 minute. Ai grijă să le întorci pe toate părțile pentru a obține o crustă omogenă.