Empanadas cu salam și cașcaval

Empanadas-urile sunt un fel de mini-plăcințele cu un aluat asemănător cu foitajul, și cu numeroase umpluturi. Pentru astăzi, am ales una deosebit de gustoasă, care va fi sigur apreciată de fanii noștri pofticioși. Le-am umplut cu salam, șuncă presată, ceapă, sos de roșii și cașcaval. Rămâne la latitudinea voastră să alegeți un sos cu care să le serviți!
Ingrediente necesare pentru empanadas cu salam și cașcaval
400 grame făină
170 grame unt
1 ou
sare
100 ml lapte
150 grame pastă de tomate
2 cepe roșii, felii subțiri
100 grame salam, felii subțiri
150 grame șuncă, cubulețe
2 cepe verzi, tocate
150 grame cașcaval ras
2 gălbenușuri, bătute
Cum să prepari empanadas cu salam și cașcaval
- Toarnă făina într-un blender. Adaugă unt, ou, un praf de sare și lapte.
- Pornește blenderul și pasează până când obții un aluat omogen.
- Varsă aluatul pe suprafața de lucru și frământă-l timp de 2-3 minute.
- Înfășoară-l în folie de plastic și dă-l la frigider pentru următoarele 12 ore.
- Decupează aluatul în forme mici rotunde, cu un diametru de aproximativ 7-8 cm.
- Unge aluaturile cu pastă de tomate, și adaugă apoi restul de ingrediente (salam, șuncă, ceapă roșie, ceapă verde și cașcaval ras).
- Apucă două margini opuse și strânge aluatul în jurul ingredientelor. Sigilați bine apoi marginile pentru a nu pierde din ingrediente.
- Așază plăcințelele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Unge-le cu gălbenuș și dă-le la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade Celsius.