Ingrediente necesare pentru empanadas cu salam și cașcaval
400 grame făină
170 grame unt
1 ou
sare
100 ml lapte
150 grame pastă de tomate
2 cepe roșii, felii subțiri
100 grame salam, felii subțiri
150 grame șuncă, cubulețe
2 cepe verzi, tocate
150 grame cașcaval ras
2 gălbenușuri, bătute
Cum să gătești empanadas cu salam și cașcaval
- Toarnă făina într-un blender. Adaugă unt, ou, un praf de sare și lapte.
- Pornește blenderul și pasează până când obții un aluat omogen.
- Varsă aluatul pe suprafața de lucru și frământă-l timp de 2-3 minute.
- Înfășoară-l în folie de plastic și dă-l la frigider pentru următoarele 12 ore.
- Decupează aluatul în forme mici rotunde, cu un diametru de aproximativ 7-8 cm.
- Unge aluaturile cu pastă de tomate, și adaugă apoi restul de ingrediente (salam, șuncă, ceapă roșie, ceapă verde și cașcaval ras).
- Apucă două margini opuse și strânge aluatul în jurul ingredientelor. Sigilați bine apoi marginile pentru a nu pierde din ingrediente.
- Așază plăcințelele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Unge-le cu gălbenuș și dă-le la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade Celsius.